Skip to main content

Ποιες ομάδες συνεχίζουν στους «16» του CL – Τη Δευτέρα η κλήρωση

Μπάρτσα, Μπάγερν, Άγιαξ, Πόρτο διατήρησαν το αήττητο στους ομίλους, καλύτερη επίθεση η Παρί με 17 γκολ και καλύτερη άμυνα η Ντόρτμουντ με 2 παθητικό.

Ολοκληρώθηκε χθες η φάση των ομίλων του Champions League και έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ άουτ του θεσμού.

Συγκεκριμένα, ισχυρές στην κλήρωση που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στη Νιόν της Ελβετίας και ώρα 13:00 θα λάβουν μέρος ως ισχυρές οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους ενώ αντίστοιχα ως ανίσχυρες οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σάλκε, Άγιαξ, Λυών, Ρόμα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αντίστοιχα στη φάση των «32» του Europa League συνεχίζουν ως ισχυρές οι Νάπολι, Ίντερ, Βαλένθια και Μπενφίκα ενώ αντίστοιχα ως ανίσχυρες οι Βικτόρια Πλζεν, Κλαμπ Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Γαλατάσαραϊ.

Σημειώνεται πως οι πρώτοι αγώνες των νοκ άουτ θα διεξαχθούν στις 12, 13, 19 και 20 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι αγώνες στις 5, 6, 12 και 13 Μαρτίου ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν γίνεται να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και φυσικά από το ίδιο γκρουπ των ομίλων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός τέσσερις ομάδες διατήρησαν το αήττητο στη φάση των ομίλων και συγκεκριμένα οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Πόρτο με την καλύτερη επίθεση να ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν που σκόραρε 17 φορές ενώ Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε την καλύτερη άμυνα με μόλις 2 γκολ παθητικό.