Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Από τη Θεσσαλονίκη οι μισές από τις προτάσεις που βρίσκονται στους φιναλίστ για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Δείτε τις προτάσεις.

Πέντε επιχειρηματικές προτάσεις από το οικοσύστημα καινοτομίας Θεσσαλονίκης διεκδικούν φέτος το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, από τις 1.100 συνολικά συμμετοχές, το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού έλαβαν οι ομάδες Athlenda και Bio2chp από το 2ο Thessmart InnoHub ΙΙ της ΑΖΚ, η Fieldscale των αποφοίτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, η Carealia του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ και η ανεξάρτητη start up, Βubbllz.

«Η συμμετοχή των πέντε ομάδων στην τελική φάση του Hellenic Entrepreneurship Award καταδεικνύει τη δυναμική που έχει το οικοσύστημα καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εκπροσώπους μας και ελπίζουμε το βραβείο να έρθει στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Παντελής Αγγελίδης.

Athlenda

Με κύριο σύνθημα το “tracking talents-creating legends”, το Athlenda (www.athlenda.com) έχει ως βασικό σκοπό του τη βελτίωση της διαδικασίας επιλογής και ανάπτυξης αθλητών, πρωτίστως μέσα από την παροχή ίσων ευκαιριών σε αθλητές από διαφορετικά κοινωνικά, γεωγραφικά και οικονομικά υπόβαθρα. Πρόκειται για μία διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μηχανών scouting, με αυτά της κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει κοντά αθλητές όλων των σπορ με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της αθλητικής τους καριέρας. «To Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί για το athlenda όχημα υλοποίησης ενός μακρόπνοου σχεδιασμού ανάπτυξης. Σηματοδοτεί ταυτόχρονα την αναγνώριση του οράματος του να αποτελέσει μία θετική παρέμβαση στον χώρο του αθλητισμού και μέσα από αυτόν να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Πάνω από όλα, το βραβείο ως θεσμός, μας γεμίζει αισιοδοξία, επιβεβαιώνοντας ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μπορεί ακόμα να ανθίσει», δήλωσε το μέλος της ομάδας, Ευγενία Ζαχαριάδου. Μέλη της Athlenda είναι επίσης οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μανώλης Τσαγκαρίδης και Νίκος Σφίγγος.

BIO2CHP

Η Bio2chp (www.bio2chp.com) προσφέρει σε επιχειρήσεις με οργανικά απόβλητα μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, σε μέγεθος εμπορευματοκιβωτίου, η οποία μετατρέπει τα υπολείμματα της διεργασίας τους σε ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών τους σε τιμή πέντε φορές χαμηλότερη από το δίκτυο. Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, η BIO2CHP προσφέρει μείωση τόσο στο κόστος της ενέργειας, όσο και στο κόστος διαχείρισης αποβλήτων, με περίοδο απόσβεσης επένδυσης μικρότερη από ενάμιση χρόνο. Έχει ήδη αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο το οποίο έχει λειτουργήσει επιδεικτικά για περισσότερες από 3000 ώρες κάτω από ελεγχόμενες αλλά και βιομηχανικές συνθήκες.«Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε διάφορα επίπεδα. Αρχικά, πρόσβαση σε δίκτυο ανθρώπων με εμπειρία κυρίως στον τομέα της ενέργειας, το απαραίτητο κεφάλαιο και την καθοδήγηση που απαιτούνται για να μπορέσουμε να βγούμε στην αγορά όσο ταχύτερα γίνεται και να διατηρήσουμε το πλεονέκτημά μας απέναντι στον ανταγωνισμό και επίσης τη δυνατότητα να διατηρήσουμε την έδρα μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με παγκόσμια εμβέλεια στη χώρα στην οποία αναπτύξαμε την ιδέα εξ αρχής», δήλωσε ο Δημήτρης Μερτζής, ο οποίος μαζί με τον Στέφανο Τσιακμάκη απαρτίζουν την ομάδα Bio2chp.

BUBBLLZ

Το bubbllz (www.bubbllz.com) είναι μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα είναι μια web marketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα social media και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα, με εκπτώσεις, κουπόνια, διαγωνισμούς, πόντους και ειδικές προσφορές.

«Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μας αλλά παράλληλα και πηγή έμπνευσης για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της παραγωγής δημιουργικών αποτελεσμάτων», δήλωσε το μέλος της ομάδας, Γιώργος Θρασκιάς, ο οποίος μαζί με τον Κωνστάντιο Μπατσιώλα και τον  Παναγιώτη Χατζηδάκη αποτελούν την Bubbllz.

Carealia

Η Carealia (www.carealia.gr) αναπτύσσει συστήματα έξυπνης παρακολούθησης που βοηθούν στη φροντίδα της άνοιας σε σπίτια, κλινικές και οίκους ευγηρίας. Διασυνδεδεμένες συσκευές, όπως αισθητήρες στο χώρο και wearables, συνδυάζονται με ευφυείς αλγόριθμους και κλινικές γνώσεις, υποστηρίζοντας τους θεράποντες ιατρούς και νοσοκόμους να ανιχνεύσουν έγκυρα και με ακρίβεια συμπτώματα και μοτίβα συμπεριφοράς σχετικά με τη νόσο. Έτσι βρίσκονται σε θέση να σχεδιάσουν πιο αποδοτικές παρεμβάσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας.

«Η Carealia ταυτίζεται με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, καθώς το όραμά της, εκτός από τη βελτίωση της φροντίδας της άνοιας, είναι και η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Μέσα από τη συμμετοχή της, η εταιρία διεκδικεί, εκτός από τη χρηματοδότηση, το δίκτυο γνωριμιών, τη συμβουλευτική και την αναγνώριση του εγχειρήματος από το βραβείο», τόνισε το μέλος της ομάδας, Θάνος Σταυρόπουλος. Μέλη της Carealia είναι επίσης οι Βιβή Ντριγκόγια, Γεώργιος Μεδίτσκος, Ιωάννης Κομπατσιάρης και Ιουλιέττα Λαζάρου.

Fieldscale

Το λογισμικό της Fieldscale (www.fieldscale.com) δίνει απαντήσεις σε βασικά θέματα που απασχολούν τους σχεδιαστές νέων προϊόντων τεχνολογίας και τους βοηθάει να σχεδιάσουν καλύτερα και πιο ασφαλή προϊόντα. Μέσω ενός νέου τρόπου προσομοίωσης του μοντέλου, η Fieldscale καταφέρνει να δώσει τα αποτελέσματα δέκα φορές πιο γρήγορα, μειώνοντας έτσι σημαντικά, τόσο τον χρόνο σχεδιασμού, όσο και το κόστος παραγωγής. «Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μας έδωσε την ευκαιρία να διαγωνιστούμε και να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες startup, πράγμα που μας δίνει μεγάλη χαρά. Θέλαμε από την αρχή να κάνουμε γνωστό στους νέους απόφοιτους των πανεπιστημίων ότι υπάρχει ακόμα επιλογή να μείνουν στην Ελλάδα, δουλεύοντας σε εταιρείες τεχνολογίας σαν την Fieldscale και ήδη σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε», δήλωσε η Βάσω Καλαϊτζίδου, η οποία μαζί με τους Γιώργο Μπόντζιο και Γιώργο Μπουζιάνα αποτελούν την ομάδα της Fieldscale.


Τι είναι το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Το Ελληνικό Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του θεσμού, έχουν αναδειχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ προς το θεσμό. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, ο επενδυτής, Δημήτρης Γουλανδρής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016 θα αναδειχθούν στις αρχές Ιουνίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ