Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Υψηλός (επίπεδο 3) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Χαλκιδική σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σε επιφυλακή βρίσκονται και σήμερα οι αρμόδιες αρχές για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πολύ υψηλός (επίπεδο 4) είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα & Κορινθία, ενώ υψηλός (επίπεδο 3) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Χαλκιδική.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών και το Πυροσβεστικό σώμα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα  προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Χαλκιδικής ενημερώνει τους πολίτες σχετικά :

⦁ Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
⦁ Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
⦁ Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
⦁ Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
⦁ Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
⦁ Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει  κίνδυνος ανάφλεξης.
⦁ Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ