Skip to main content

Πήγε στα Δικαστήρια αλλά δεν κατέθεσε για τα «στημένα» ο Καλαϊτζίδης

Ο προπονητής του Απόλλωνα εθεάθη την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο δεν προσήλθε στο γραφείο της εισαγγελέως - Νέο ραντεβού την άλλη εβδομάδα

Δεν κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, για τα όσα είπε περί «στημένων» αγώνων στο πρωτάθλημα της Football League, δηλαδή της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλαϊτζίδης εθεάθη την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από δύο άτομα που φέρονται ως προσωπική φρουρά του, αλλά δεν προσήλθε στο γραφείο της εισαγγελέως. Αντ' αυτού, εκεί πήγε ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστήριξε ότι ο έμπειρος τεχνικός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να καταθέσει.

Με βάση αυτό, ορίστηκε νέο ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε ο κ. Καλαϊτζίδης να καταθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα που έφεραν ως ήδη περατωμένη την κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, η οποία μάλιστα φέρεται να διήρκεσε 40 λεπτά, διαψεύδονται από την Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την πρόσφατη ήττα της ομάδος του από τον Αιγινιακό, ο Δ. Καλαϊτζίδης είχε δηλώσει: «Προτείνω στον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε, “θα δεχθείτε τρία τέρματα”, για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε “θα δεχθείτε άλλα δύο”, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουνε με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη στήνουν το ματς, και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά».

Κατόπιν τούτων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο (περί δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος).

Η εισαγγελική παραγγελία κοινοποιήθηκε και στον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου με την ιδιότητα του εποπτεύοντα τους αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας.