Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης για τα πασαλάκια

Σκοπός του δήμου είναι να μην γίνουν ενέργειες που θα αιφνιδιάζουν ή θα επιδρούν επιβαρυντικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα της Voria.gr σχετικά με την απομάκρυνση πασαλακίων σε συγκεκριμένους δρόμους, αρχικά τη Λεωφόρο Στρατού και μετά τη Μητροπόλεως,  ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε διευκρινίσεις πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής κανένα πασαλάκι σε κανέναν δρόμο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση λάβει χώρα, θα γίνει μόνο μετά από διαβούλευση με την Τροχαία, τις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον ΟΑΣΘ»

«Τυχόν παρεμβάσεις, όπου και εάν γίνουν, θα αφορούν σε πολύ περιορισμένα και συγκεκριμένα σημεία που θα υπάρχει κοινός τόπος -εάν είναι δυνατόν- όλων των μερών», αναφέρουν οι πηγές, τονίζοντας ότι μέλημα της διοίκησης είναι η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σκοπός του δήμου, λένε πάντα οι ίδιες πηγές, είναι να μην γίνουν ενέργειες που θα αιφνιδιάζουν ή θα επιδρούν επιβαρυντικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

«Η πρωτοβουλία και η ανακίνηση του ζητήματος έχει μόνον βελτιωτικό χαρακτήρα», τονίζουν.

«Κάθε άλλη προσέγγιση του ζητήματος δεν εδράζεται σε πραγματικά στοιχεία», αναφέρουν οι κύκλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.