Skip to main content

Πηγές υπ. Εργασίας: Με μικρή καθυστέρηση η ρύθμιση των 120 δόσεων

Μετά την έκθεση της Κομισιόν και τις ενστάσεις των θεσμών, οι ρυθμίσεις των υπουργείων Εργασίας και Οικονομίας φαίνεται πως μπαίνουν στον «πάγο».

Πηγές από το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν και τις επισημάνσεις για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών και τον κατώτατο μισθό, σημείωναν ότι πράγματι απαιτείται λίγος χρόνος ακόμη για τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά στη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, η οποία όμως θα προχωρήσει κανονικά στο πλαίσιο που έχει περιγράψει η ηγεσία του υπουργείου.

Όπως γράφει το euro2day.gr, υποστηρίζουν δε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών, κάτι που έχει γίνει γνωστό στους θεσμούς ως ελληνική θέση.

Σημείωναν ότι οι παρατηρήσεις των θεσμών κάθε φορά που ήταν στο τραπέζι μια ρύθμιση ήταν πάντα αυτού του τύπου.

Οσον αφορά στο θέμα του κατώτατου μισθού, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επεσήμαιναν ότι η θέση της Κομισιόν είχε τεθεί στην ελληνική πλευρά και κατά την ενημέρωση που προηγήθηκε της απόφασης. Η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση και πιστεύει ότι θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία και την απασχόληση, λόγω της αύξησης ζήτησης και κατανάλωσης.