Skip to main content

Τσακαλώτος - Χουλιαράκης σε... ειδική αποστολή στην Ασία

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ταξιδέψει στην Ασία για να προμοτάρει τις προοπτικές της ελληνικής μεταμνημονιακής οικονομίας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Voria.gr σας έγραψε για την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ταξιδέψει (και) στην Ασία για να προμοτάρει τις προοπτικές της ελληνικής μεταμνημονιακής οικονομίας, ενόψει μια νέας ομολογιακής έκδοσης μέσα στο φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες παρουσιάσεις έγιναν στις αρχές καλοκαιριού τόσο σε Ευρώπη (Λονδίνο – Παρίσι) όσο και στις ΗΠΑ.

Το νεότερο στοιχείο, που πληροφορείται τώρα η Voria.gr  είναι ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης αποστολής θα είναι τελικά ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Τσακαλώτος. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι βρεθούν οι σωστές ημερομηνίες, που θα του επιτρέψουν να κάνει το ταξίδι. Κι ότι μαζί του θα πάνε – όπως και στις προηγούμενες αποστολές - ο αναπληρωτής του, Χουλιαράκης, αλλά και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Τσάκωνας.

Και το ταξίδι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την ελληνική πλευρά, η χώρα, να επιστρέψει στις αγορές. Η αρχική πρόθεση ήταν το πρώτο βήμα να γίνει μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο επικράτησαν περισσότερο ψύχραιμες απόψεις κι έτσι αποφασίσθηκε να πάει προς τα οπίσω χρονικά, κυρίως λόγω της εμπλοκής στην Ιταλία.

Ωστόσο, αργότερα, προέκυψε η εμπλοκή στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τώρα το πιθανότερο σενάριο είναι η χώρα να ξαναβγεί στις αγορές το Νοέμβριο. Αν και στο οικονομικό επιτελείο θα ήθελαν να κάνουν την έκπληξη και να επισπεύσουν τις διαδικασίες.