Skip to main content

Ποιοι απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ

Ανακοινώθηκε και επισήμως σε ΦΕΚ η νέα διοίκηση. Ποια γνωστά «γαλάζια» στελέχη αναλαμβάνουν τις θέσεις της διοίκησης της εταιρείας.

Ανακοινώθηκε και επισήμως με χθεσινό ΦΕΚ το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, με πρόεδρο τον υποψήφιο βουλευτή Κοζάνης, Χρόνη Ακριτίδη.

Ο κ. Ακριτίδης, που είχε περάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη σχετική επιτροπή της Βουλής (Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων) με θετική γνώμη, ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, πρόεδρος της εταιρίας. Ο κ. Ακριτίδης είναι αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, έχει καταγωγή από την Κοζάνη και έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Αθηναίων στις δημαρχίες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νικήτα Κακλαμάνη.

Στο μήνυμά του τόνιζε: «Στην εθνική προσπάθεια να βγει οριστικά η χώρα από το τούνελ της ύφεσης και της κρίσης, οι σιδηροδρομικές μεταφορές και κατ' επέκταση οι σιδηροδρομικές υποδομές μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα της ελληνικής υπαίθρου. Θα ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα με πλήρη επίγνωση της ευθύνης, προτάσσοντας και διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον και μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους πολίτες».

Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης, όπως αποτυπώθηκαν στη συζήτηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι η ολοκλήρωση σειράς έργων, μεταξύ των οποίων τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, η υπογειοποίηση των Σεπολίων και η σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα κεντρικά λιμάνια της χώρας.

Διευθύνων σύμβουλος είναι ο πολιτικός μηχανικός – μηχανικός περιβάλλοντος από τα Ιωάννινα, Χρήστος Βίνης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, πρώην εκπρόσωπος της ΔΑΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρώην μέλος της διοίκησης της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Τα τέσσερα μέλη του νέου δ.σ. της ΕΡΓΟΣΕ είναι ο νομικός, Αθανάσιος Τάτσης, ο αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, Ιωάννης Κανελλόπουλος, ο οικονομολόγος, πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοίκησης ΕΕΔΕ – Μακεδονίας, από τη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Ρουκάς, ο οποίος είναι και αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Φορέων της ΝΔ και ο πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Παληός, που είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Κ. και Δ. Θεσσαλίας και προσφάτως είχε αναλάβει ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Τυρνάβου Λάρισας.

Επίσης στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ως μέλος και ο πολιτικός μηχανικός – εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ιωάννης Δημητρίου.