Skip to main content

Ποιοι εκλέγονται νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση

Όλα τα ονόματα και η κατανομή των εδρών στην αντιπολίτευση - Η πλειοψηφούσα παράταξη «Αλληλεγγύη» Τζιτζικώστα λαμβάνει 44 έδρες

Ολοκληρώθηκε η κατανομή των εδρών στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατανομή αναμένεται να οριστικοποιηθεί, χωρίς όμως σημαντικές αλλαγές.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, βάσει του συστήματος της απλής αναλογικής η πλειοψηφούσα παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα λαμβάνει τις 44 έδρες της ως εξής: Θεσσαλονίκη 24, Σέρρες 5, Πέλλα 4, Ημαθία – Πιερία – Χαλκιδική από 3 και Κιλκίς 2. Όσους εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι τους ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα η Voria.gr.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη λαμβάνει τις 8 έδρες της ως εξής: Θεσσαλονίκη 6, Κιλκίς 1, Χαλκιδική 1.

Η παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου, «Πράξεις», λαμβάνει τις 5 έδρες του ως εξής: Θεσσαλονίκη 2, Ημαθία – Πέλλα – Πιερία από 1.

Η παράταξη του Σωτήρη Αβραμόπουλου του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση», λαμβάνει τις 4 έδρες της ως εξής: Θεσσαλονίκη 2, Ημαθία και Πιερία από 1.

Η παράταξη «Ελληνική Αυγή» του Νίκου Χρυσομάλλη λαμβάνει τις τρεις έδρες της ως εξής: Θεσσαλονίκη 2 και Σέρρες 1.

Η παράταξη του Φίλιππου Γκανούλη, «Οικολογία Πράσινη Λύση», λαμβάνει και τις δυο έδρες της στη Θεσσαλονίκη.

Η παράταξη «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» του Γαβριήλ Αβραμίδη λαμβάνει μια έδρα στη Θεσσαλονίκη και μια στις Σέρρες.

Οι άλλες τρεις παρατάξεις, «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, «Ανταρσία» του Θανάση Αγαπητού και «Βάνης Εγγύηση» του Δημήτρη Βάνη, εκλέγουν τους επικεφαλής τους, καταλαμβάνοντας έδρες στη Θεσσαλονίκη.

Βάσει αυτών των στοιχείων και με δεδομένο ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων θα πάρουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη, ανά συνδυασμό εκλέγονται οι εξής περιφερειακοί σύμβουλοι:

-«Κοιτάμε Μπροστά»: Ανατολή Αγαθαγγελίδου, Γιώργος Ζέρβας, Δήμητρα Θωμά, Μανώλης Λαμτζίδης και Χαρούλα Αποστολίδου (Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επικεφαλής Χρήστο Γιαννούλη), Μιχάλης Βιδιαδάκης (Κιλκίς) και Λάζαρος Τόσκας (Χαλκιδική).

-«Πράξεις»: Γιώργος Τρελλόπουλος (Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου), Χρήστος Κούτρας (Ημαθία), Λάκης Τεκτερίδης (Πέλλα) και Χρήστος Τζιουβάρας (Πιερία).

-«Λαϊκή Συσπείρωση»: Θεόδωρος Ιγνατιάδης (Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επικεφαλής Σωτήρη Αβραμόπουλο), Γιάννης Τσεχελίδης (Ημαθία) και Γιάννης Σκουφάς (Πιερία).

-«Ελληνική Αυγή»: Άγγελος Αγγελίδης (Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επικεφαλής Νίκο Χρυσομάλλη) και Απόστολος Αρβανίτης (Σέρρες).

-«Οικολογία Πράσινη Λύση»: Ελισσάβετ Αβραμίδου (Θεσσαλονίκη, μαζί με τον επικεφαλής Φίλιππο Γκανούλη).

-«Πρώτη Δύναμη»: Γαβριήλ Αβραμίδης (ως επικεφαλής στη Θεσσαλονίκη) και Βασιλεία Αβραμίδου (Σέρρες).