Skip to main content

Ποιοι εκλέγονται στις ΝΕ του ΠΑΣΟΚ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

Τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, για τα νέα μέλη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των μελών των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών σε Α’ και Β’ περιφέρεια καθώς και των νέων Συντονιστικών Επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων. Όπως είχε δημοσιεύσει το βράδυ της Κυριακής η Voria.gr αιτία αυτής της καθυστέρησης ήταν κάποια παρατράγουδα τα οποία σημειώθηκαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, προβλήματα υπήρξαν στην κάλπη της Β’ δημοτικής κοινότητας η οποία είχε στηθεί στο Εργατικό Κέντρο μαζί με αυτές της Α’ και Γ’ δημοτικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, στην επίμαχη κάλπη βρέθηκαν 44 ψηφοδέλτια περισσότερα σε σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων. Υπεράριθμα ψηφοδέλτια, γύρω στα 25 βρέθηκαν και στην κάλπη της Δ’ δημοτικής κοινότητας. Αυτό πυροδότησε εντάσεις και κατηγορίες ότι κάποιοι έριξαν μέσα στις κάλπες ψηφοδέλτια της αρεσκείας τους προκειμένου να ευνοήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους.

Μάλιστα, ορισμένα στελέχη ζήτησαν ακόμη και να μην προσμετρηθεί το αποτέλεσμα από αυτές τις κάλπες. Τελικώς ως σολομώντεια λύση αποφασίστηκε να αφαιρεθούν τα υπεράριθμα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο πρώτος επιλαχών Νίκος Κιοσσές ο οποίος έλαβε 118 ψήφους αλλά έμεινε εκτός Ν.Ε. έχει καταθέσει ένσταση στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης υποστηρίζοντας ότι και τα 44 ψηφοδέλτια τα οποία αφαιρέθηκαν από την κάλπη της Β’ δημοτικής κοινότητας είχαν σταυρό στο δικό του όνομα (στις εκλογές υπήρχε μονοσταυρία). Η ένσταση θα εξεταστεί τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα της καταμέτρησης στην Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι εξής:

Μελίνα Βερβερίδου 215 ψήφοι, Χρήστος Παπαδούλης 181, Δημήτρης Κνης 166, Κώστας Αβραμίδης 164, Μάριος Πετράς 161, Δημήτρης Ζαγκάκης 149, Χαρίλαος Μελίδης 143, Μιχάλης Πάππου 139, Μιχάλης Ραλλίδης 130. Με ποσόστωση εκλέγονται επίσης οι Ελευθερία Παπαθωμά με 92 ψήφους και Βασιλική Νικολέτου-Σκαρλιού με 90 ψήφους. Εκτός Ν.Ε. μένουν οι: Νίκος Κιοσσές με 118 ψήφους, Δημήτρης Πασχαλίδης με 107, Στράτος Χασάπης με 99, Παναγιώτης Παπαδορόθεος-Βασιλειάδης με 78, Ολυμπία Κορδά με 75, Κώστας Ανθόπουλος με 56, Πέτρος Πετρίδης με 25 κ.ο.κ.

Υποψηφιότητες για γραμματέας

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ψήφισαν 2.265 άτομα σε σύνολο περίπου 3.500 εγγεγραμμένων. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η νέα Ν.Ε. προκειμένου να εκλέξει τον γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το αξίωμα θα διεκδικήσει ο Χρήστος Παπαδούλης, έως πρότινος συνεργάτης στο γραφείο της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την υποψηφιότητά του θα υποστηρίξουν και οι Χαρίλαος Μελίδης (υποστηρίζεται από τον επίσης ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη), Ελευθερία Παπαθωμά και Βασιλική Νικολέτου-Σκαρλιού. Υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα ενδέχεται να θέσει και ένας εκ των Δημήτρη Ζαγκάκη και Δημήτρη Κνη, οι οποίοι στηρίζονται από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαουλίδη.

Ξανά Κυανίδης στη Β'

Χωρίς προβλήματα κύλησαν οι εκλογές στη νομαρχιακή οργάνωση της Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον συντονιστή της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Κυανίδη στις δέκα κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στους οκτώ καλλικρατικούς δήμους της περιφέρειας, προσήλθαν περίπου πεντακόσια άτομα. Έως το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως η καταμέτρηση. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο καθώς για τις έντεκα θέσεις της νέας Ν.Ε. υπήρξαν τελικά μόνον έντεκα υποψήφιοι αφού την τελευταία στιγμή απεσύρθησαν δύο εκ των αρχικά 13 υποψηφίων. Πρόκειται για τον Σταύρο Βαρβαρίδη ο οποίος έθεσε εν τέλει υποψηφιότητα για τη Συντονιστική Επιτροπή της δημοτικής οργάνωσης Λαγκαδά και για τον Βαγγέλη Παπανικολάου ο οποίος μετακινήθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Ε. Πιστοποίησης και Καταστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από τα έως τώρα αποτελέσματα της καταμέτρησης ο κ. Κυανίδης προηγείται με 152 ψήφους και ακολουθούν οι: Ανδρέας Ελ Τάχερ με 49, Άννη Βουλγαράκη και Σταύρος Αντωνιάδης με 44, Αχιλλέας Μεταλλούλης με 40. Στη Ν.Ε. θα συμμετάσχουν και οι: Παναγιώτης Αβραμίδης, Αθανάσιος Ασημώνης, Αλέξανδρος Ζέκκας, Αλεξία Λαζαρίδου, Βασιλική Λούρδα και Ιάκωβος Τόπης. Εκ νέου γραμματέας αναμένεται να εκλεγεί ο κ. Κυανίδης.