Skip to main content

Ποιοι εξελέγησαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη

Με 29 δημοτικούς συμβούλους ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κι από τρεις οι άλλες τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Απόλυτος κυρίαρχος των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη κι από τους λίγους δημάρχους στην Ελλάδα που ξεπέρασαν το 70%, είναι ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που ανανεώνει τη θητεία του στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Με το εμφατικό 70,05%, ο κ. Καϊτεζίδης απέδειξε ότι η εξουσία μπορεί και να μη φθείρει, αλλά αντιθέτως να επιβραβεύει όσους με συνέπεια και δουλειά τη διεκδικούν ξανά και ξανά. Έκτη φορά δήμαρχος ο κ. Καϊτεζίδης, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη πετυχαίνει ποσοστά «Τσαουσέσκου», αφού ήδη μετράει τρεις εκλογές ως δήμαρχος Πανοράματος και άλλες τρεις ως δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πλέον στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη έχουν ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους δημοτικούς συμβούλους και έχουμε την εικόνα του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Καϊτεζίδης εκλέγει οχτώ δημοτικούς συμβούλους στο Πανόραμα, δώδεκα στην Πυλαία και εννέα στο Χορτιάτη, συνολικά 29.

Από το Πανόραμα εκλέγονται κατά σειρά οι: Σοφία Σαουρίδου, Πάρης Τσογκαρλίδης, Γιώργος Κεδίκογλου, Νίκος Παναγιωτίδης, Ηρακλής Τιτόπουλος, Αστέριος Κισκίνης, Δέσποινα Λυπηρίδου, Βίκυ Κανέλλου – Πραματευτάκη και Σοφοκλής Κάλτσιος.

Από την Πυλαία εκλέγονται κατά σειρά οι: Ελένη Γιαννούδη, Γιάννης Καρτάλης, Γιώργος Μπαμπαράτσας, Νίκος Μπουλομύτης, Νίκη Ζώτου, Ανατολή Κωνσταντινίδου, Μίμης Μαρκούδης, Χρυσάνθη Χατζηστουγιάννη, Γιώργος Παρισόπουλος, Χαράλαμπος Κελεπούρης, Κατερίνα Λυρούδη και Βασίλης Τσιούγκος.

Από τον Χορτιάτη εκλέγονται κατά σειρά: Μιχάλης Γεράνης (ο δημοτικός σύμβουλος και απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, είναι πλέον πρώτος σε σταυρούς σε όλο το Δήμο), Γιάννης Ντίτσιος, Γιώργος Ταρασίδης, Παναγιώτα Ζελίδου, Ευαγγελία Σακαλή – Παρασκευοπούλου, Νίκος Χατζηατνωνίου, Χρήστος Μπουτσιβάρης και Βίβιαν Λιόλιου.

Αντιπολίτευση

Δεύτερη εξελέγη ο συνδυασμός της Ελένης Ρουσάκη στο Δήμο, με ποσοστό 8,56%. Εκλέγει, όπως και οι υπόλοιποι συνδυασμοί τρεις δημοτικούς συμβούλους. Από την παράταξη της κ. Ρουσάκη, οι δύο εκλέγονται στην Πυλαία και ένας στο Χορτιάτη. Από την Πυλαία εκλέγονται η ίδια και ο Σπύρος Γουγούσης κι από τον Χορτιάτη ο Βάιος Αγγελινούδης.

Τρίτος εξελέγη ο συνδυασμός του Γιώργου Αντωνόπουλου, με ποσοστό 7,67%. Εκλέγει επίσης δυο δημοτικούς συμβούλους στην Πυλαία και έναν στο Χορτιάτη. Στην Πυλαία εκλέγεται ο ίδιος ο κ. Αντωνόπουλος και η Γεωργία Βουλγαρίδου και στο Χορτιάτη η Μαρία Γκουραμάνη.

Τέταρτος εξελέγη ο συνδυασμός του Κωνσταντίνου Καρπούζη, με ποσοστό 7,07%. Εκλέγει και τις τρεις έδρες του στην Πυλαία. Εκλέγεται ο ίδιος ο κ. Καρπούζης και οι Πασχάλης Τερζής και Άρτεμις Αγαθοκλέους.

Πέμπτος εξελέγη ο συνδυασμός του Οδυσσέα Μαάιτα, με ποσοστό 6,65%. Εκλέγει από έναν δημοτικό σύμβουλο σε Πανόραμα, Πυλαία και Χορτιάτη. Εκλέγεται ο ίδιος ο κ. Μαάιτα στο Χορτιάτη, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους και από την Πυλαία δημοτικός σύμβουλος εκλέγεται ο Γιάννης Σαριδάκης κι από το Πανόραμα ο Νίκος Μόττας.