Skip to main content

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους της Ημαθίας

Σε συνολικά 18 ανέρχονται οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους. Από επτά στους δήμους Βέροιας και Νάουσας και τέσσερις στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Σε συνολικά δεκαοκτώ ανέρχονται οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους του νομού Ημαθίας. Από επτά στους δήμους Βέροιας και Νάουσας και τέσσερις στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Δήμος Βέροιας

Σε επτά, όσοι και το 2014, ανέρχεται ο έως τώρα αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 με 54% τη δεύτερη Κυριακή παρότι στην πρώτη είχε συγκεντρώσει μόλις 25%, θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς και είναι συνέχεια της παράταξης η οποία διοικεί το δήμο τις τελευταίες τετραετίες.

Απέναντί του θα βρει την Γεωργία Μπατσαρά, πρώην βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποψήφιος θα είναι και ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης ο οποίος το 2014 είχε λάβει σχεδόν 8%. Αυτή τη φορά θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ νέου υποψήφιος, όπως και το 2014, με την υποστήριξη του ΚΚΕ θα είναι ο πυροσβέστης Γιώργος Μελιόπουλος ο οποίος είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές 5,2%.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου και ο δικηγόρος Γιάννης Παπαγιάννης ο οποίος το 2014 είχε συγκεντρώσει κοντά στο 14%.

Από το χώρο της κεντροδεξιάς προέρχονται άλλοι δύο υποψήφιοι. Ο Παύλος Παυλίδης, πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος των αστικών λεωφορείων της Βέροιας και ο πολιτευτής της ΝΔ Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Δήμος Νάουσας

Σχεδόν διπλάσιοι, σε σχέση με το 2014 θα είναι οι υποψήφιοι στο δήμο Νάουσας οι οποίοι ανέρχονται σε επτά έναντι τεσσάρων στις προηγούμενες εκλογές. Ο νυν δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης ο οποίος διανύει την πρώτη θητεία του, θα επιδιώξει την επανεκλογή του.

Απέναντί του θα έχει τη συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο Ίλια Ιωσηφίδου, τον ακαδημαϊκό Νίκο Καρανικόλα, τον εκπαιδευτικό Γιάννη Μυλωνά και τον Κώστα Παναγιωτίδη.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος θα είναι ο χειρουργός Θωμάς Τσουκαλάς. Το παζλ των υποψηφιοτήτων θα συμπληρώσει ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να αποφασίζει μεταξύ του Τάκη Ρίζου ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2014, λαμβάνοντας 14,6% και του Κώστα Καλδάρα, γιου του γνωστού συνθέτη.

Δήμος Αλεξάνδρειας

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη ο οποίος είχε εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή με 56,2%, τον πρώην δήμαρχο Μελίκης και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Χαλκίδη, τον πρώην αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας και επίσης προερχόμενο από τη ΝΔ Αργύρη Πανταζόπουλο, τον Κώστα Ναλμπάντη ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, τον 34χρονο εργάτη Ηλία Ιακωβίδη.