Skip to main content

Αυτοί είναι οι Βορειοελλαδίτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μόλις δύο Θεσσαλονικείς και συνολικά οκτώ βορειοελλαδίτες έλαβαν χαρτοφυλάκιο στη κυβέρνηση Μητσοτάκη - Αναλυτικά τα ονόματα

Μόλις δύο Θεσσαλονικείς και συνολικά οκτώ είναι οι βορειοελλαδίτες που συμμετέζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου όπως αναμενόταν επιστρέφει στο ΥΜΑΘ ως υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Βέβαια στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρίσκεται ένας ακόμα Θεσσαλονικιός, ο Άκης Σκέρτσος ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Από εκεί και πέρα ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος ορίζεται υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία.

Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος λαμβάνει ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια, αυτό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα απλούστευσης διαδικασιών.

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα αναλαμβάνει όπως αναμενόταν το χαρτοφυλάκιο του υπουργέιου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ η επίσης Σερραία Φωτεινή Αραμπατζή λαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Αγροτικής Πολιτικής για θεματα Αλιείας.

Όσον αφορά τους εξωκοινοβουλευτικούς, ο καταγόμενος από την Ημαθία Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετείται στο γνώριμο για αυτόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.