Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα τονίζει πως τα στελέχη της ΝΔ παραιτήθηκαν απορρίπτοντας τη «ντροπιαστική τροπολογία» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταλάβουν τις έδρες της ΝΔ μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της βουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι οποίοι κατεβαίνουν υποψήφιοι με το κόμμα της Πειραιώς για τις ευρωεκλογές.

Πρώτος επιλαχών για τη θέση που αφήνει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος ωστόσο θα αρνηθεί την έδρα καθώς είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων. Υπο αυτά τα δεδομένα η έδρα θα πάει στην κυρία Ζωή Ράπτη.

Επίσης η έδρα της κυρία Ασημακοπούλου πάει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης που προηγείται στην λίστα δήλωσε ότι την αρνείται, καθώς έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Καθήκοντα στη θέση της εξίσου παραιτηθείσας Κατερίνας Μάρκου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Μάλιστα, μετά και την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά για τους ίδιους λόγους, το Ποτάμι ανακτά δύο έδρες στη Βουλή και μπορεί έτσι να ανασυστήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Απορρίπτοντας τη ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ