Skip to main content

Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι στον Δήμο Παύλου Μελά - Τα νέα δεδομένα

Στον δήμο Παύλου Μελά παρατηρείται οριζόντια κινητικότητα μεταξύ στελεχών των διαφόρων συνδυασμών η οποία διαμορφώνει νέα δεδομένα και νέες παρατάξεις

Σημαντικές ανακατατάξεις παρατηρούνται στο εκλογικό τοπίο του δήμου Παύλου Μελά, σε σχέση με το αντίστοιχο στις εκλογές του 2014. Δύο πρώην δήμαρχοι οι οποίοι ήταν υποψήφιοι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Διαμαντής Παπαδόπουλος και ο Κώστας Θεοδωρίδης έχουν πλέον αποσυρθεί. Παράλληλα, παρατηρείται οριζόντια κινητικότητα μεταξύ στελεχών των διαφόρων συνδυασμών η οποία διαμορφώνει νέα δεδομένα και νέες παρατάξεις. Όμως, ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο Δ. Δεμουρτζίδης

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης στις εκλογές του 2014 είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο με 20,22%, έχοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη τη δεύτερη Κυριακή με 67,65%. Ο κ. Δεμουρτζίδης θα είναι φυσικά εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Ευ Πόλις», ωστόσο, από την παράταξή του έχουν αποχωρήσει αρκετά και σημαίνοντα στελέχη. Πρόκειται για την Όλγα Μυρίδου, πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχο, τον επίσης πρώην αντιδήμαρχο Παντελή Νιγδέλη, τους δημοτικούς συμβούλους Όλγα Ορφανίδου και Νίκο Παυλίδη οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν και τους κ. Γιαννουλίδη και Αβραμίδη οι οποίοι παραιτήθηκαν και αντικαταστάθηκαν. Βεβαίως, όντας στη διοίκηση, ο κ. Δεμουρτζίδης έχει την άνεση να προσελκύσει νέα στελέχη προκειμένου να αναπληρώσει αυτές τις σημαντικές απώλειες αλλά και για να φρεσκάρει το συνδυασμό του. Παράλληλα, έχει στην επικοινωνιακή φαρέτρα του και την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο η οποία ωρίμασε και υλοποιήθηκε επί δικής του θητείας.

Η μείζων αντιπολίτευση

Μείζων αντιπολίτευση στις εκλογές του 2014 είχε αναδειχθεί η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο ο οποίος είχε λάβει 20,05% στον πρώτο γύρο και 32,35% στον δεύτερο. Στην πορεία ο κ. Παπαδόπουλος αποσύρθηκε από την ηγεσία της παράταξης στην οποία εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δεληγιάννης που θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Γ. Λίλτσης

Υποψήφιος στις εκλογές θα είναι εκ νέου ο γιατρός Γιώργος Λίλτσης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «αναΤΡΟΠΗ», ο οποίος το 2014 είχε έρθει τέταρτος με 13,43%. Στην παράταξή του προσχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος του κ. Δεμουρτζίδη, Παντελής Νιγδέλης.

Η νέα παράταξη

Τις ημέρες αυτές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ζυμώσεις για τη συγκρότηση μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Σε αυτές συμμετέχουν στελέχη τριών συνδυασμών καθώς και στελέχη τα οποία αποχώρησαν από την παράταξη του δημάρχου. Οι τρεις συνδυασμοί οι οποίοι συζητούν είναι η «Κοινωνική Συναίνεση» του πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη ο οποίος είχε αναδειχθεί τρίτος το 2014 με 17,13%, η «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής το δημοσιογράφο Τάσο Σταμπουλή η οποία υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε καταλάβει την πέμπτη θέση με 11.5% και ο συνδυασμός «Έχεις επιλογή» με επικεφαλής τον Γιάννη Μοσχούλα ο οποίος είχε καταλάβει την έβδομη θέση με 5,21%.

Πριν από μερικές ημέρες, συνολικά εννέα δημοτικοί σύμβουλοι από τους ανωτέρω χώρους ανακοίνωσαν ότι συμπράττουν για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης παράταξης. Επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος εξελέγη η Σίσυ Φραγκοπούλου, από τον συνδυασμό του Κ. Θεοδωρίδη. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι οι: Ιάκωβος Αβραμίδης, Όλγα Μυρίδου, Γιάννης Μοσχούλας, Ελένη Ορφανίδου, Αλέξης Παπαδόπουλος, Νίκος Παυλίδης, Τάσος Σταμπουλής και Γιώργος Στολτίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξει συζήτηση και με την παράταξη της οποίας ηγείται ο κ. Δεληγιάννης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής σύμπραξης, αν και κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Στις εκλογές θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχει εκ νέου η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία το 2014 με υποψήφιο τον Γιώργο Βούρτσα είχε καταλάβει την έκτη θέση με 7,46%.  

Παράλληλα, υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Άρης Ιακωβίδης ο οποίος ενδέχεται να υποστηριχθεί από τους ΑΝΕΛ.