Skip to main content

Ποιοι κυβερνητικοί θα συνοδεύσουν αύριο τον Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Τρεις υπουργοί και τρεις υφυπουργοί θα συμμετέχουν στις συσκέψεις του πρωθυπουργού, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Τελικά δεν θα είναι μόνος του ο πρωθυπουργός στις αυριανές συσκέψεις στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ) με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους Αυτοδιοίκησης και οργανισμών.

Εκτός φυσικά του οικοδεσπότη, υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου και του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσου, τελικά θα συνοδεύσουν τον κ. Μητσοτάκη κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός του, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από σήμερα.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη αρχίζει στις 11.30' το πρωί, όταν προβλέπεται συνάντησή του με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Στις 12.00' το μεσημέρι θα αρχίσει τις συναντήσεις του αρχικά με τους παραγωγικούς φορείς και ακολούθως με τους επιστημονικούς, ενώ θα στηθούν «τραπέζια» θεματικά, στα οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί (ανάλογα με το αντικείμενο), αυτοδιοικητικά στελέχη και επικεφαλής οργανισμών, ειδικά για τις υποδομές (Εγνατία, λιμάνι κτλ.).

Οι συσκέψεις θα γίνουν όλες στο Διοικητήριο, ενώ σε κάθε «τραπέζι» δε θα συμμετέχουν άνω των δέκα ατόμων. Θα ολοκληρωθούν στις 16.00' και ακολουθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ η αναχώρησή του προβλέπεται με την πτήση των 18.00' για Αθήνα.