Skip to main content

ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival:Έρχεται με αποσκευές γεμάτες μουσική και σινεμά

Από τις 30 Αυγούστου έως τη 1η Σεπτεμβρίου, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα και υποδέχεται τον κόσμο.

Για έκτη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival που επιστρέφει στη Ρωμαϊκή Αγορά, στη Θεσσαλονίκη, με την υπόσχεση να είναι όπως πάντα, η πιο ωραία ανάμνηση του καλοκαιριού.

Από τις 30 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα και υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πόλης, με έναν τρόπο… αξέχαστο! Μαζί του, φέτος, θα είναι και η Estrella Damm, μπύρα της Βαρκελώνης, φέρνοντας μεσογειακό αέρα στη Θεσσαλονίκη.

Μουσική και σινεμά, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου πικ-νικ, αυτός είναι ο άξονας του προγράμματος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, το οποίο όμως κάθε χρόνο επιφυλάσσει εκπλήξεις!

«Πιστό στον σκοπό που είχε θέσει από την πρώτη του χρονιά, να αναζητά τις νέες μουσικές της Θεσσαλονίκης, το ΠΙΚ-ΝΙΚ, παρουσιάζει και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα της πόλης».

Συγκεκριμένα, το φετινό ΠΙΚ-ΝΙΚ ξεκινά τη Τετάρτη 30 Αυγούστου με τους Yako Trio, τη μουσική συνύπαρξη τριών νέων παιδιών που συνδέουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική με την τζαζ ενώ στη συνέχεια, ο Βασίλης Πετρίδης με τους Γκαϊλέ, παρουσιάζουν στο κοινό ένα μοναδικό κράμα παραδοσιακού, ρεμπέτικου και έντεχνου ήχου. Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανεβαίνουν λίγο μετά τις 19.00 οι πολλά υποσχόμενοι Cheek By Jowl, ένα αγγλόφωνο funk rock συγκρότημα με blues-soul στοιχεία και επιρροές από τη παγκόσμια pop σκηνή και τους ακολουθεί η Elinna, που παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της δουλειά, σε ύφος indie rock και blues. Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φετινού ΠΙΚ-ΝΙΚ, ο Δημήτρης Μπασλάμ ανεβαίνει στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ παρέα με τους μουσικούς του για να αφηγηθεί τις αγαπημένες μελωδικές ιστορίες του ενώ το μουσικό κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης, αναλαμβάνουν οι Caja Secreta, υποσχόμενοι ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της flamenco μουσικής, μέσα από τις μουσικές τους.

Από το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ δεν λείπει βέβαια ούτε φέτος η ενότητα των ταινιών μικρού μήκους. Το Animasyros, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation της Σύρου, συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και λίγο πριν την επετειακή του διοργάνωση, έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά και φέρνει μαζί του κάποιες από τις ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις του τα τελευταία χρόνια.

Το ΠΙΚ-ΝΙΚ όμως είναι πέρα από τα άλλα, για τρεις ημέρες, και το πιο ξεχωριστό θερινό σινεμά της πόλης. Φέτος, στην μεγάλη οθόνη του, παρουσιάζονται τρεις μοναδικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Την Τετάρτη 30/8, το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανοίγει το LaLaLand, μία ιστορία αγάπης για εκείνους που ονειρεύονται, τη ταινία που μάγεψε με τις εικόνες και την μουσική της ενώ κατέκτησε και το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται την Πέμπτη 31/8, με την εύθυμη και συγκινητική ιστορία του Captain Fantastic, ενός πατέρα αποφασισμένου να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του με σωματικά και πνευματικά αντισυμβατικό τρόπο και κλείνει την Παρασκευή 1/9 με ένα ταξίδι στο πιο μαγικό ξενοδοχείο όλων των εποχών, το Grand Budapest Hotel! O αινιγματικός κ. Μουσταφά, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αφηγείται την ιστορία του, τη τελευταία βραδιά του ΠΙΚ-ΝΙΚ στη Ρωμαϊκή Αγορά και για να την ακούσεις.. δε χρειάζεται να πας μακριά!

Εισιτήριο: για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3€

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Τετάρτη 30/8
19.00 Yako Trio
20.00 Βασίλης Πετρίδης και οι Γκαϊλέ
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 LaLaLand

Πέμπτη 31/8
19.00 Cheek by Jowl
20.00 Elinna
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 Captain Fantastic

Παρασκευή 1/9
19.00 Δημήτρης Μπασλάμ
20.00 Caja Secreta
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.30 Grand Budapest Hotel