Skip to main content

Πυκνές χιονοπτώσεις και... αλυσίδες μέσα στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο (vid)

Ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες την Κυριακή λόγω ιδιαίτερα πυκνών χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα για περισσότερες από 24 ώρες, προβλέπει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία Μήδεια, όπως ονομάστηκε, έρχεται στη χώρα μας για να προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω του πυκνού χιονιού που θα πέσει σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά και εξαιτίας του πολικού ψύχους που θα συνοδεύει τα φαινόμενα.

Ο χιονιάς έρχεται από το βράδυ της Παρασκευής και ουσιαστικά το Σάββατο θα βρει τη Βόρεια Ελλάδα να αρχίζει τη μέρα με χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εντείνονται όσο περνούν οι ώρες.



Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν ζητήματα στις μετακινήσεις, ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις, της Θεσσαλίας, κυρίως της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, αφού από το βράδυ του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές. «Αν χρειαστείτε να μετακινηθείτε το Σαββατοκύριακο να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ακόμα και σε μεγάλες πόλεις», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «ίσως και μέσα στη Θεσσαλονίκη».

«Έχουμε χρόνια να δούμε μια τέτοια κατάσταση στη χώρα μας, ο χιονιάς θα κάνει σχεδόν παντού την εμφάνισή του», επισήμανε ο Σ. Αρναούτογλου.

Όσο για την Αττική, και αυτή μπαίνει σε τροχιά χιονοπτώσεων, αλλά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τα χιόνια να επισκέπτονται ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Δείτε το βίντεο: