Skip to main content

Πυκνό χιόνι σκέπασε την Αρναία Χαλκιδικής - Φωτογραφίες και βίντεο από το κατάλευκο τοπίο

Στην Αρναία Χαλκιδικής ο Μάρτης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του... γδάρτη, με το πυκνό χιόνι να δημιουργεί ένα πανέμορφο, λευκό τοπίο.

Κρύφτηκαν από το χιόνι τα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια της Αρναίας στη Χαλκιδική, καθώς η χιονόπτωση ήταν πυκνή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σήμερα το πρωί.

Το χωριό ντύθηκε στα λευκά με το χιόνι να καλύπτει στέγες και δέντρα, δίνοντας μία γεύση χειμώνα στην αρχή της άνοιξης.

Όπως θα δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, η χιονόπτωση διήρκησε όλο το βράδυ και συνεχίζεται και το πρωί με μεγάλη ένταση, με τους κατοίκους να αντικρίζουν μεγάλο όγκο χιονιού από νωρίς την Τρίτη.

 

Παράλληλα, αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε τμήματα του δικτύου της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Παλαιόχωρα έως Στρατωνίκη), από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Αγίου Νικολάου και Νεοχωρίου - Βαρβάρα.

Για προληπτικούς λόγους, όπως ενημερώνει ο δήμος Αριστοτέλη, σήμερα, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών θα παραμείνουν κλειστές στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων, Στρατονίκης. Στις υπόλοιπες Κοινότητες, η λειτουργία των σχολείων θα διεξαχθεί κανονικά.

 

Φωτογραφίες: Στέργιος Καραστέργιος