Skip to main content

Πικραμμένος: Δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Novartis

Επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής.

Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Novartis, ούτε εγώ ούτε υπουργός μου, ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στη Βουλή, για να προσθέσει ότι κατηγορία εναντίον του συνιστά και κατηγορία κατά εν ενεργεία προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τρεμάμενη φωνή και εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι δεν υπέγραψε καμία διοικητική ενέργεια τιμολόγησης φαρμάκων και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία προσωπική ανάμειξη.

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα».

«Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός.

«Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος».

«Δεν έχω καμία ανάμειξη. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη μου για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω. Αυτή η περιπέτεια μπορεί να έπληξε την προσωπικότητά μου αλλά δεν έχασα το κουράγιο μου. Κανένας φίλος μου δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Πικραμμένος παρακάλεσε να πάει η υπόθεση μέχρι τέλους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία.