Skip to main content

Πικρή ήττα για τις Ελπίδες: 3-0 από την Τσεχία

Δύσκολα είναι πλέον τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων που ηττήθηκε 3-0 από την Τσεχία και δύσκολα πλέον θα βρεθεί στα τελικά του Euro στη Δανία. Πλέον, θα πρέπει να συμβούν πράγματα και
Την ήττα με γνώρισε η Εθνική Ελλάδας U-21 στη Τσεχία για τα μπαράζ των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη, ήταν άτυχοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού βρέθηκαν να χάνουν μ 2-0 στο 20λεπτο. Στη συνέχεια πάλεψαν για την ανατροπή, οι προσπάθειές τους όμως παρέμειναν άκαρπες, αφού οι Τσέχοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, πέτυχαν και τρίτο γκολ στην επανάληψη και πήραν τη νίκη.

Μεγάλα παράπονα για τον διαιτητή του αγώνα (Στούντερ) είχαν διεθνείς μας, αφού στο 17’ έδωσε πέναλτι στον Σιόβα για χέρι, αλλά ο Έλληνας παίκτης ήταν ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Πέρα από αυτό στο τρίτο γκολ ο Κόζακ ήταν οφσάιντ, ενώ στο 88’ δεν απέβαλε τον Τσέχο για χτύπημα στον Γιάννη Παπαδόπουλο και αρκέστηκε να μοιράσει από μια κίτρινη κάρτα και στους δύο.

Η Εθνική θα τα δώσει όλα για όλα το απόγευμα της Τρίτης, που θα φιλοξενήσει τους Τσέχους στην Τρίπολη. Βέβαια το έργο τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο…

Κακή εκκίνηση

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας της Εθνικής με τη Τσεχία, αφού με τη συμπλήρωση δύο λεπτών οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ. Ύστερα από αδράνεια της ελληνικής άμυνας η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Βόσαχλικ, ο οποίος με σουτ εντός της περιοχής έγραψε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ των Τσέχων έφερε αναταραχή και νευρικότητα στους διεθνείς μας παίκτες οι οποίοι δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Σιόβα στο 17’, όμως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ήταν ένα μέτρο εκτός περιοχής! Ο Πέκχαρντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 2-0.

Κράτησε το μηδέν ο Βάτσλικ

Ο κλοιός πλέον στένευε για τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη. Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και από εκείνο το σημείο ήρθε μια σταδιακή βελτίωση στην απόδοση τους. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πήραν πρωτοβουλίες, πραγματοποίησαν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, βρήκαν μπροστά τους όμως τον Βάτσλικ, ο οποίος είχε κατεβάσει κυριολεκτικά τα ρολά. Ο τερματοφύλακας των Τσέχων διατήρησε τρεις φορές καθαρή την εστία του στα σουτ των Βασιλακάκη (28’), Κουτσιανικούλη (39’) και Γιάννη Παπαδόπουλου (41’). Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο 36’ ο κεραυνός του Καρέλη προσέκρουσε στο δοκάρι.

Έτσι οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να μειώσουν το σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια με λιγότερο άγχος.

Στην επανάληψη ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός αντικατέστησε τον Βασιλακάκη με τον Παπάζογλου, προκειμένου αφενός να ψηλώσει και αφετέρου να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Η Ελλάδα στα πρώτα δέκα λεπτά είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Στο 59’ όμως ο Καρέλης έχασε άλλη μια τρομερή ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής διείσδυσε στην περιοχή, πλάσαρε σε τετ α τετ τον Βάτσλικ, αλλά η μπάλα κόντραρα και έφυγε κόρνερ λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα.

Την αποτελείωσε ο Κόζακ

Η πίεση της «γαλανόλευκης» συνεχίστηκε και στη συνέχεια, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά παρά τις προσπάθειες των διεθνών οι οποίοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Τσέχοι δεν είχαν απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο αφού βολεύονταν με το 2-0. Στο 77’ όμως, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία τους, κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, δίνοντας και τη χαριστική βολή στην Εθνική μας. Σκόρερ με κεφαλιά ο Κόζακ, ο οποίος από το ριπλέι φάνηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ… Δύο λεπτά αργότερα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να φτάσει και το 4-0, ευτυχώς όμως το σουτ Μοράβεκ σταμάτησε στο δοκάρι του Γιακουμή.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ελλάδα δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο και η αναμέτρηση έληξε 3-0, με τους Τσέχους να έχουν το απόλυτο προβάδισμα για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.

Τσεχία U 21 (Γιακούμπ Ντοβαλίλ): Βάτσλικ, Μαζούχ, Τσελούστκα, Βάκα, Χοράφα, Πέκχαρτ (54’ Κόζακ), Τσέρνι, Κόβαρικ, Γκέσοφ, Χοσέκ, Βόσαχλικ (66’ Μοράβεκ)

Ελλάδα U21 (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σκόνδρας, Ιωαννίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Γκέντζογλου (57’ Πλιάτσικας), Κουτσιανικούλης (67’ Φορτούνης), Γ. Παπαδόπουλος, Καρέλης, Δημούτσος, Βασιλακάκης (Παπάζογλου 46’)