Skip to main content

Πυλαία - Χορτιάτης: Καθυστερήσεις και απώλεια δρομολογίων λεωφορείων

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ - Ταλαιπωρία για τους πολίτες οι «διπλές μετεπιβιβάσεις»

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΟΣΕΘ είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Συμμετείχαν από τη μεριά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας Νικόλαος Μπουλομύτης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Χατζηστογιάννης, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες, ενώ από τη μεριά του Οργανισμού ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς, ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Τσιωνάς και οι συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν στο τραπέζι τα συγκοινωνιακά θέματα που απασχολούν τον δήμο. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις και την απώλεια δρομολογίων ζητώντας τη συνεργασία του ΟΣΕΘ για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δρομολογίων.

Ακόμη ενόψει της μελλοντικής λειτουργίας του μετρό στη Θεσσαλονίκη ζητήθηκε να μελετηθούν οι νέοι σχεδιασμοί των δρομολογίων προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Συζητήθηκαν ακόμη προτάσεις τροποποιήσεων και βελτιώσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες-επιβάτες. Επιπλέον ζητήθηκε από τον ΟΣΕΘ να μελετήσει τις υφιστάμενες «διπλές μετεπιβιβάσεις» που «ταλαιπωρούν συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους», όπως αναφέρεται.

Τέλος ο δήμος ενημέρωσε τον ΟΣΕΘ ότι εντός των επόμενων μηνών θα δημοπρατήσει τις εργασίες κατασκευής του κόμβου Βεργίνας-Νικάνορος, έτσι ώστε μετά την κατασκευή του κόμβου να τεθούν σε λειτουργία οι αποφάσεις για τροποποιήσεις της γραμμής 11.  

Από τον δήμο σημειώνεται ότι «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συγκροτήσουν Κοινή Ομάδα εργασίας, με εκπροσώπους τόσο από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη όσο και από τον ΟΣΕΘ, με σκοπό να μελετήσει τα ανωτέρω και να καταλήξει σε σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη».

Φωτογραφία αρχείου