Skip to main content

Πυλαία: Χωρίς πάγκους και εκδηλώσεις ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία

Θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης - Ίδιο μοντέλο σε όλα τα πανηγύρια του δήμου

Την ώρα που υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για τον συνωστισμό στο πανηγύρι στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, στη Θεσσαλονίκη και τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη αποφάσισαν τη λήψη αυστηρών μέτρων σχετικά με τη διαξαγωγή εμποροπανηγύρεων και συγκεκριμένα αυτής του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία μέσα στον Ιούλιο.

Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο στις 22 Ιουνίου αποφάσισε την αναβολή της εμποροπανήγυρης και μάλιστα ομόφωνα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα: Στα δύσκολα του κορωνοϊού τα πανηγύρια του Αιγινίου και του Αγίου Μάμα

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Πυλαίας Βασίλης Αζάς, «πρόκειται για μια σοφή απόφαση της διοίκησης καθώς μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού στην περιοχή θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα».

Μάλιστα έγινε ξεκάθαρο ότι η γιορτή του Προφήτη Ηλία θα γίνει κανονικά, αφού θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στο πλαίσιο του εορτασμού με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ως είθισται όλα αυτά τα χρόνια, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προσφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Δεν θα γίνουν ωστόσο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την παρουσία μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, ώστε να αποφευχθούν εικόνες από ανάλογες εκδηλώσεις στη Στερεά Ελλάδα που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, ενώ θα απαγορευθούν και οι πάγκοι πλανωδίων μικροπωλητών όπως συνθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η απόφαση για την αναβολή των εκδηλώσεων δεν αφορά μόνον την εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία, αλλά συνολικά όλες τις δημοτικές ενότητες όπως το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη, του Αγίου Παντελεήμονα στο Πανόραμα κ.α. και έχει χρονική ισχύ έως την 30/8 οπότε και θα επανεξετασθεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Αντιδράσεις

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Δημιουργική Αλλαγή» Κώστας Καρπούζης, αν και αρχικά ψήφισε υπέρ της αναβολής των εκδηλώσεων, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ζητά οι εκδηλώσεις να γίνουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει πως άκουσε τις αντιδράσεις από επαγγελματίες της περιοχής και δημότες, ενώ σημειώνει πως εφόσον τηρηθούν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για τη διεξαγωγή των πανηγυριών δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

«Το πανηγύρι βοηθά στην τόνωση της τοπικής αγοράς, η αναβολή του θα δημουργήσει προβλήματα στους επαγγελματίες. Ναι στο πανηγύρι, όχι στον συνωστισμό», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Καρπούζης.