Skip to main content

Πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή

Στόχος είναι η ανάδειξη του άξονα της Αγίας Σοφίας ως βιώσιμου πεζόδρομου - Την εισήγηση κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Θ. Παππάς.

Σε πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Η πιλοτική πεζοδρόμηση προτείνεται να γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 βράδυ. Την εισήγηση κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας πως στόχος είναι η ανάδειξη του άξονα της Αγίας Σοφίας ως βιώσιμου πεζόδρομου. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας καθορίζονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγ. Σοφίας, όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, επιτρέποντας, ωστόσο, την κυκλοφορία στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξενού Κορομηλά και Λεωφ. Νίκης.

Παράλληλα, προγραμματίζονται δράσεις όπως μουσική, χορός, γυμναστική και ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και τερματισμό την Αγ. Σοφίας. Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς, οι φετινές εκδηλώσεις εστιάζουν στις μελέτες και ενέργειες του δήμου και συγκεκριμένα για τη Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μελέτη εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.