Skip to main content

Ποινική δίωξη σε καθηγητή ΑΠΘ για απάτη με εμφυτεύματα

Ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κατηγορείται για «απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια», σε βαθμό κακουργήματος

Με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης ασκήθηκε ποινή δίωξη εις βάρος καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ-που φέρεται ότι αποκόμισε αφορολόγητα κέρδη, τοποθετώντας κοχλιακά εμφυτεύματα στα κρυφά. Ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κατηγορείται για «απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια», σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης και για «ψευδή βεβαίωση».

Από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προέκυψε ότι ο καθηγητής ΑΠΘ-υπεύθυνος της πανεπιστημιακής κλινικής ΩΡΛ του ΑΧΕΠΑ-μετέφερε ασθενείς, από το δημόσιο νοσοκομείο, σε εξωτερικό ιδιωτικό ιατρείο όπου τους τοποθετούσε κοχλιακά εμφυτεύματα. Ο γιατρός χειρουργούσε στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο όπου φαινόταν ότι έκανε μαστοειδεκτομή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δικαιολογούσε δαπάνες, λαμβάνοντας την έγκριση του ΚΕΣΥ. Κάθε εμφύτευμα κοστίζει γύρω στις 25.000 με 30.000. Ο γιατρός που έχει συνταξιοδοτηθεί φέρεται ότι λάμβανε ως αμοιβή 2000-2500 ευρώ και στη συνέχεια, οδηγούσε τους ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να τους παρακολουθεί ιατρικά ενώ παράλληλα ασκούσε την ιατρική στο ιδιόκτητο ιατρικό κέντρο.