Skip to main content

Ποινική δίωξη στον 30χρονο που συνελήφθη στο Νέο Ηράκλειο

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 30χρονου χρυσαυγίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και επέστρεψε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Παράλληλα, εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας που αφορούν σε ένα άλλο πρόσωπο, που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, δήλωσε: «Ενεπλάκη εκ του μη όντος σε μια συμπλοκή, διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην Πλατεία Νέου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα, επειδή παλιότερα είχε υποβάλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπό του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλον λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται. Στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό. Κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σχηματίστηκε δικογραφία και του αποδίδεται προς το παρόν, για φθορά ξένης περιουσίας και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αναμένεται άσκηση ποινικής δίωξης και η περαιτέρω πορεία της αυτόφωρης διαδικασίας».

Σε ερώτηση σχετικά με συμμετοχή του κατηγορούμενου σε τάγμα εφόδου, ο δικηγόρος δήλωσε: «Δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς τη συγκατάθεσή του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και τη σύντροφό του. Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες. Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει, άρα μιλάμε για ποινική δίκη. Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με με τον σχηματισμό δικογραφίας».