Skip to main content

Ποινική έρευνα για απομάκρυνση ηλικιωμένου ομοφυλόφιλου από Αμβρόσιο

Η έρευνα παραγγέλθηκε μετά από δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Αμβρόσιος ζήτησε να διωχθεί ο ηλικιωμένος από γηροκομείο γιατί έμαθε πως ήταν ομοφυλόφιλος

Ποινική έρευνα για την απομάκρυνση ηλικιωμένου ομοφυλόφιλου από γηροκομείο των Καλαβρύτων, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Αμβρόσιος ζήτησε να διωχθεί από Ίδρυμα ανήμπορος Πατρινός επειδή έμαθε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε εκεί για φιλοξενία. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος, ενώ, παράλληλα, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.