Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, υπό τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου.

Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, Άλμπερτ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Παράλληλα, με εντολή του κ. Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρός Αλβανός κρατούμενος σε συμπλοκή στον Κορυδαλλό

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του κρατούμενου έχει ως εξής:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ