Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Η ΝΕΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ CDU

Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδραματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), είναι πιο δημοφιλής από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της εταιρείας «Emnid» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag» δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδραματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά. Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας «YouGov», το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ