Skip to main content

Ποιον τύπο γκαραζόπορτας να επιλέξω για το γκαράζ μου

Το να μπορείτε πάντα να παρκάρετε το αυτοκίνητο καθησυχάζει από οποιοδήποτε άγχος και διευκολύνει τη ζωή σας - Πόσα είδη γκαραζόπορτας υπάρχουν;

Στις μέρες μας και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις η ύπαρξη και μόνο γκαράζ για το αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητά σας. Το να μπορείτε πάντα να παρκάρετε το αυτοκίνητο, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, με ασφάλεια και να προστατεύετε την περιουσία σας από καιρικά φαινόμενα και από κλοπές σας καθησυχάζει από οποιοδήποτε άγχος και διευκολύνει τη ζωή σας. Ωστόσο όμως πριν καταλήξετε στο είδος της γκαραζόπορτας που χρειάζεστε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη .Μια γκαραζόπορτα δεν πρέπει να είναι μόνο λειτουργική, αλλά θα πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστη και να συνδυάζεται με τη συνολική εμφάνιση του χώρου σας. Ιδανικά, η νέα σας γκαραζόπορτα θα πρέπει να συμπληρώνει την υπόλοιπη πρόσοψη του χώρου σας ή να ξεχωρίζει με ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την καλύτερη απόφαση ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Τι ρόλο παίζει η επιλογή του υλικού και ποια είναι τα διαθέσιμα υλικά;

Όταν επιλέγετε το υλικό για τη νέα σας γκαραζόπορτα, να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο βασικές επιλογές: χάλυβας και ξύλο. Και τα δύο υλικά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Οι χαλύβδινες πόρτες τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές και έχουν χαμηλότερο κόστος. Οι πόρτες βινυλίου είναι ελκυστικές και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, αλλά μπορούν εύκολα να σκουριάσουν ή να βαθουλώσουν. Οι πόρτες αλουμινίου είναι πολύ ελαφριές και αντιστέκονται στη σκουριά και τη διάβρωση. Οι πόρτες από φυσικό ξύλο είναι μια επιλογή χαμηλού κόστους συντήρησης, αλλά μπορεί να είναι πολύ ακριβές στην αγορά τους. Παρέχουν μια ζεστή εμφάνιση αλλά απαιτούν επισκευές κάθε λίγα χρόνια.

Ενώ η πλειοψηφία των χειροκίνητων γκαραζόπορτων είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο, είναι λιγότερο ανθεκτικές από τις ξύλινες πόρτες. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την αισθητική όψη και τις απαιτήσεις συντήρησης πριν αγοράσετε μια πόρτα. Μια ξύλινη πόρτα έχει πιο φυσική εμφάνιση από μια με φινίρισμα από χάλυβα και είναι επίσης ελαφριά. Μια ξύλινη πόρτα είναι μια δημοφιλής επιλογή για μια επιλογή χαμηλού κόστους. Όταν επιλέγετε το υλικό, ελέγξτε τις προδιαγραφές της πόρτας που θέλετε να αγοράσετε. Ορισμένες γκαραζόπορτες διατίθενται με γυαλί, αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο οι πόρτες από χάλυβα. Ορισμένες πόρτες έχουν επίσης εξωτερική εμφάνιση σε ξύλο. Αυτές είναι ελαφριές και με χαμηλό κόστος συντήρησης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια ανθεκτική, στιβαρή και ελκυστική πόρτα για να βελτιώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας.

Επηρεάζει το υλικό την μοντέρνα ή παραδοσιακή εμφάνιση μιας πόρτας και τη συνολική αισθητική του χώρου;

Μια γκαραζόπορτα πρέπει να συμπληρώνει την εμφάνιση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί. Το στυλ δεν πρέπει να είναι ασύμβατο με το υπόλοιπο στυλ και πρέπει οι πόρτες να φαίνονται καλά μαζί και να βελτιώνουν τη συνολική εικόνα του χώρου σας. Το στυλ της γκαραζόπορτας σας θα πρέπει να μπορεί να συμπληρώνει την εμφάνιση του σπιτιού σας. Ένα παραδοσιακό σπίτι πρέπει να έχει ξύλινη πόρτα. Ένα μοντέρνο σπίτι πρέπει να έχει γυάλινο ή από ατσάλι γκαράζ. Εάν θέλετε μια μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε μια πόρτα σε μοντέρνο στυλ.

Πόσο σημαντικό είναι το χρώμα στην επιλογή της γκαραζόπορτας;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας είναι το χρώμα. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι το χρώμα θα ταιριάζει με τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού σας. Πρέπει να επιλέξετε μια πόρτα που είναι αισθητικά ευχάριστη για το σπίτι σας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το στυλ και το υλικό του γκαράζ. Μια ξύλινη πόρτα μπορεί να βαφτεί μόνο για να ταιριάζει με την εμφάνιση του σπιτιού, αλλά μια ξύλινη είναι η καλύτερη ενδεχομένως επιλογή για ένα μοντέρνο σπίτι.
Κόστος και επιλογή γκαραζόπορτας

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος της πόρτας. Υπάρχουν διάφορες τιμές για την ίδια ποιότητα. Μια γκαραζόπορτα υψηλής ποιότητας κοστίζει αρκετά και είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας όταν επιλέγετε μια νέα γκαραζόπορτα. Μια καλή τιμή για μια ξύλινη γκαραζόπορτα υψηλής ποιότητας είναι περίπου διπλάσια από αυτή ενός αλουμινίου . Η καλύτερη γκαραζόπορτα για το σπίτι σας θα πρέπει να είναι προσιτή και να ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Πάνω από όλα όμως πρέπει να προσφέρει ασφαλή στάθμευση αυτοκινήτων.

Πόσα είδη γκαραζόπορτας υπάρχουν;

Πτυσσόμενη Γκαραζόπορτα

Η πτυσσόμενη γκαραζόπορτα αποτελεί μία κλασική επιλογή για οικίες και επιχειρήσεις. Είναι μια επιλογή οικονομική η οποία προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια και δεν εμφανίζει βλάβες συχνά. Η πτυσσόμενη γκαραζόπορτα κατασκευάζεται από ατσάλι που είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό αλλά και από αλουμίνιο με μικρότερη αντοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναδιπλούμενη Γκαραζόπορτα

Οι αναδιπλούμενες γκαραζόπορτες διατίθενται σε δύο διαφορετικούς τύπους. Ο πρώτος τύπος αποτελείται από πολλά πάνελ που τυλίγονται στην οροφή του γκαράζ. Ο δεύτερος τύπος αποτελείται από ένα μεγάλο πάνελ που τυλίγεται και ταιριάζει στην οροφή του γκαράζ. Οι γκαραζόπορτες μονού πάνελ είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, ξύλο ή αλουμίνιο. Αυτοί οι τύποι θυρών είναι πιο συνηθισμένοι σε νέες κατασκευές κατοικιών ή επιχειρήσεων και αποτελούν μία καλή και εύχρηστη λύση. Διατίθενται και με αυτοματισμό, γεγονός που διευκολύνει τον οδηγό να μην κατεβαίνει για να ανοίξει την πόρτα. Ακριβώς επειδή είναι αναδιπλούμενη δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύχρηστη και ευέλικτη.

Γυάλινη Γκαραζόπορτα

Οι γυάλινες γκαραζόπορτες αποτελούν μία καλή επιλογή σε περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε μία πιο μοντέρνα αισθητική στο χώρο. Το κύριο υλικό είναι από τζάμι αλλά υπάρχει και ο σκελετός από ατσάλι ή αλουμίνιο για να το κρατάει. Σε κάποιες περιπτώσεις το τζάμι μπορεί να αντικατασταθεί από πολυανθρακικό ή ακρυλικό, για να προσφέρει ασφάλεια και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος. Τα θετικά της γυάλινης γκαραζόπορτας, πέρα από την αισθητική, είναι ότι επιτρέπει να περάσει φως του ηλίου δίνοντας στο χώρο πραγματικά μία άλλη αίσθηση. Δεν έχει ιδιαίτερα κόστη συντήρησης αλλά είναι ωστόσο μία αρκετά βαριά, χωρίς μόνωση και ευπαθή σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δίφυλλη Γκαραζόπορτα

Η δίφυλλη γκαραζόπορτα, όπως λέει και η ονομασία της είναι δύο αναδιπλούμενα φύλλα γκαραζόπορτας τα οποία μπορούν να ανοίγουν είτε μαζί είτε να είναι το ένα σταθερό και να ανοίγει το άλλο. Η πόρτα αυτή δύναται να ανοίγει χειρωνακτικά αλλά και με τηλεχειριστήριο. Κατασκευάζεται συνήθως από ατσάλι και παρέχει πολλές δυνατότητες γιατί μπορεί να βαφτεί στο χρώμα της αρεσκείας σας και επιπλέον υπάρχει και μεγάλη επιλογή από μοντέρνα και κλασικά σχέδια. Το κόστος κατασκευής της μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης.

Πολύσπαστη Γκαραζόπορτα

Η πολύσπαστη γκαραζόπορτα διατίθεται είτε για οικίες, είτε για επιχειρήσεις, είτε ακόμη και για αποθηκευτικούς χώρους. Κατασκευάζεται από γαλβανισμένη λαμαρίνα και έχει πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Άρα παρέχει καλή προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα και αυτό την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή στις προτιμήσεις των ανθρώπων. Το άνοιγμα γίνεται και χειρωνακτικά αλλά και με τηλεχειριστήριο. Η λειτουργία της είναι αθόρυβη και διατίθενται και ρύθμιση της ταχύτητας ανοίγματος-κλεισίματος, καθώς και η χρήση φωτοκύτταρου για επιπλέον ασφάλεια. Το κόστος συντήρησης είναι πολύ μικρό και όλες οι παραπάνω ιδιότητες την κάνουν μία ιδανική επιλογές για πολλές περιπτώσεις.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλές επιλογές από γκαραζόπορτες για όλες τις περιπτώσεις στην αγορά. Όμως είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος μόνος του για την σωστή γκαραζόπορτα. Πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό να γίνει εκτίμηση της κατάστασης λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες για την επιλογή της σωστής γκαραζόπορτας. Σίγουρα το κόστος αγοράς και συντήρησης σε σχέση με τη χρήση, ο μηχανισμός κίνησης, το υλικό κατασκευής, η λειτουργικότητα είναι παράγοντες που μπορούν να εκτιμηθούν και να αναλυθούν μόνο από έμπειρους κατασκευαστές του χώρου που θέλουν να έχουν μόνιμα ικανοποιημένους πελάτες.