Skip to main content

Ποιος δημοτικός σύμβουλος αποχωρεί σήμερα από την παράταξη Ταχιάου

Η σχετική ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης θα γίνει στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Σαλονικιός

Σε πρώτη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται η «παράταξη» των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων καθώς στις τάξεις τους, αναμένεται να μεταπηδήσει σήμερα άλλος ένας. Πρόκειται για τον Σάκη Τζακόπουλο, ο οποίος εξελέγη με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ενώ νωρίτερα, ο Τζακόπουλος θα παραδώσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση πρόκειται να τους εκθέσει ο ίδιος προς το Σώμα. Θυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό ο Τζακόπουλος τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος στην ΕΥΑΘ Παγίων. Την εξέλιξη την έχει ήδη πληροφορηθεί και ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Ταχιάος, αλλά δεν νομίζω ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα καθώς το δημοτικό συμβούλιο δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητές του.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η παράταξη Ταχιάου η οποία τον περασμένο Μάιο είχε εκλέξει τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, έντεκα σε σύνολο 49, θα απομείνει πλέον, μόνον με τέσσερις συμβούλους συν τον επικεφαλής. Δηλαδή με τους Βασίλη Γάκη, προσφάτως διορισθέντα στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νέλλη Αηδονά, Λευτέρη Αρβανίτη και Σταύρο Καλαϊτζίδη.

Ωστόσο, η ίδια παράταξη έχει τους περισσότερους αντιδημάρχους οι οποίοι φυσικά ανεξαρτητοποιήθηκαν αμέσως μετά τον διορισμό τους από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Πρόκειται για τον Μιχάλη Κούπκα (Οικονομικών), τον Νίκο Ζεϊμπέκη (αρχικά εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Καθαριότητας και τώρα αντιδήμαρχο), τον Σωκράτη Δημητριάδη (Περιβάλλοντος) και την Δήμητρα Ακριτίδου (Παιδείας). Παράλληλα, η Ιωάννα Κοσμοπούλου τοποθετήθηκε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Πέρα, όμως, από τους έξι του Ταχιάου, η παράταξη των ανεξάρτητων αριθμεί και άλλους τρεις, σύνολο δηλαδή εννέα. Πρόκειται για τον Στέλιο Λιακόπουλο από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», ο οποίος διορίστηκε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του δημότη και τη λειτουργία των Κοινοτήτων καθώς και πρόεδρος στα ΚΑΠΗ, τον Κώστα Ιακώβου, επίσης από την ίδια παράταξη ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη από την παράταξη του Σπύρου Βούγια «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΟΘΕ).

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση της Δήμητρας Αλεξίου η οποία τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου«Θεσσαλονίκη Μαζί» και στα μέσα Γενάρη γνωστοποίησε ότι προσχωρεί στην παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Η Αλεξίου, η οποία είναι καθηγήτρια στο ΑΠΘ, διορίστηκε εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, για δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων.