Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πού θα γίνουν ποδηλατόδρομοι - Στο δίκτυο και η Τσιμισκή

Η διοίκηση του δήμου θα θέσει προς διαβούλευση πρόταση για δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων υπερτριπλάσιου μήκους σε σχέση με το σημερινό.

Προς διαβούλευση θα τεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον δήμο Θεσσαλονίκης η δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων υπερτριπλάσιου μήκους συγκριτικά με το σημερινό σε περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Το δίκτυο θα περιλαμβάνει τις οδούς Μοσχονησίων, Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτου και Λεωφόρο Νίκης και, όπως επισημαίνει ο δήμος, θα διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα στην πόλη. Αντίστοιχα θα υπάρξει εισήγηση για δημιουργία προσωρινών πεζοδρόμων καθώς και οδών ήπιας κυκλοφορίας που θα διαμορφώσει τη συνολική πρόταση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

«Η σημερινή επαναλειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και η παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αποτελεί το πρώτο μέρος των αποφάσεων της Dιοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την οργάνωση και τη λειτουργία της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σταθμίζοντας τα δικαιώματα όλων των πολιτών στοn δημόσιο χώρο και λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον  κορωνοϊό, θα υπάρξει εισήγηση και αποφάσεις σχετικά με τη δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων εντός του αστικού ιστού».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον δημόσιο χώρο και να δημιουργήσουμε τις δυνατότητες για εναλλακτική μετακίνηση εντός του αστικού ιστού. Όπως μεριμνήσαμε έγκαιρα για τους επαγγελματίες έτσι θα προχωρήσουμε για πεζούς και ποδηλάτες. Σκοπεύουμε άμεσα να υπερτριπλασιάσουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων και να αυξήσουμε τους πεζόδρομους. Τα μέτρα και οι ρυθμίσεις αυτές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα με την προοπτική όμως να ενταχθούν μόνιμα σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετακινήσεων. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει επιτέλους μία βιώσιμη πόλη και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το πετύχουμε».