Skip to main content

Ποιους είδε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη

Με ποιους συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που βρέθηκε στην πόλη για το «Περιφερειακό Συνέδριο 2019»

Γράφει ο Σαλονικιός

Για περίπου είκοσι ώρες έμεινε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει στο «Περιφερειακό Συνέδριο 2019». Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στην πόλη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προερχόμενος από Ουκρανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά την ομιλία του στο συνέδριο ο ΓΑΠ είχε κάποιες συναντήσεις με υποψηφίους οι οποίοι υποστηρίζονται από το Κίνημα Αλλαγής θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να υπογραμμίσει ότι είναι απόλυτα ταυτισμένος με την Χαριλάου Τρικούπη ως προς τα πρόσωπα στα οποία επέλεξε το κόμμα να παράσχει στήριξη.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος είδε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χρήστο Παπαστεργίου, ο οποίος έχει το χρίσμα του ΚΙΝ.ΑΛ., τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Βούγια τον οποίο στηρίζει το κόμμα καθώς και τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη ο οποίος επίσης στηρίζεται από την Χαριλάου Τρικούπη. Σημειώνεται  ότι στον συγκεκριμένο δήμο υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος, μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Λάζαρος Ωραιόπουλος ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες αυτές οι συναντήσεις έγιναν το μεσημέρι, στο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε όμως και μια μακρά συνομιλία με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η οποία έγινε στο γραφείο του, στο δημαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι με προσωπική του απόφαση το 2010 ο ΓΑΠ, όντας πρωθυπουργός τότε, είχε δώσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Μπουτάρη, γεγονός που τον βοήθησε σημαντικά να κερδίσει τον δήμο.