Skip to main content

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη από ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι- Τι απαντά το Μαξίμου

Δριμύ κατηγορώ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ - «Για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη» απαντά το Μαξίμου.

Βολές εξαπέλυσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναφορά του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της τραγωδίας στο Μάτι, μιλώντας για ακραία φαινόμενα, που αποτελούν  άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Αναφορά που οδήγησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να "ξεσπαθώσει" αρχής γενομένης από τον κομματικό εκπρόσωπο, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη, να ζητήσει "συγγνώμη":

"Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη θεαματικότερη -μάλιστα- "κωλοτούμπα”, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ! Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για "ακραία καιρικά φαινόμενα" και για την κλιματική αλλαγή. Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να παραμείνει εκτός της χώρας! Φαίνεται ότι μόνο εκεί μπορεί να αφήσει πίσω του το προσωπείο του λαϊκισμού και του ψεύδους, που καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την πραγματικότητα", δήλωσε ο κ. Χαρίτσης καταλήγοντας: "Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη. Το οφείλει πρωτίστως στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι, πάνω στους οποίους τυμβωρύχησε χωρίς αιδώ προκειμένου για μικροκομματικά οφέλη”.

Παρέμβαση μέσω κοινωνικών δικτύων έκανε στο ίδιο κλίμα και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου: "Δικαίωση” για τις ανθρώπινες απώλειες, για τις οικογένειες των θυμάτων δεν θα υπάρξει ποτέ. Μόνο η αίσθηση ότι πλέον καταρρέει μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης, αλλοίωσης της πραγματικότητας, σκύλευσης της μνήμης νεκρών, αναίσχυντης τυμβωρυχίας, χρήσης της απώλειας συνανθρώπων μας, για λίγες ψήφους παραπάνω.."
Για ρεσιτάλ υποκρισίας έκανε λόγο η Ράνια Σβίγκου: "Άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας από τον κ. Μητσοτάκη αυτή τη φορά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ. Αφού πρώτα τυμβωρύχησε εκμεταλλευόμενος την τραγωδία στο Μάτι, τώρα μιλάει για ακραίο καιρικό φαινόμενο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Χωρίς ούτε στάλα ντροπής...".

Μαξίμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη

Άμεση είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων σχολίασαν τις αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, για το κλίμα και τη σύνδεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ακραίων φαινομένων με την τραγωδία τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι.

"Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη", τόνισε, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.