Skip to main content

Πυρά αντιπολίτευσης κατά διοίκησης Ζέρβα για τα έργα στη Θεσσαλονίκη

Βασίλης Γάκης, Γιώργος Ορφανός, Ανδρέας Κουράκης άσκησαν κριτική στη διοίκηση Ζέρβα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα έργα στην πόλη

Πυρά κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για την πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και λίγο μετά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα έργα της πόλης.

Ο Βασίλης Γάκης από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» αναφέρθηκε σε σημεία της πόλης στα οποία είτε υπάρχουν καταστροφές είτε δεν έχουν συντηρηθεί. «Μάλλον είμαι ιδιότροπος και τα βλέπω. Οι ιθύνοντες του δήμου και το στελεχιακό δυναμικό δεν τα βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε σε κατεστραμμένες πινακίδες στον χώρο πίσω από την Αγίας Σοφίας με μπαλώματα και λακούβες καθώς και στη Ροτόντα και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της πλατείας και της παιδικής χαράς. «Τόσους μήνες ξεκίνησε το έργο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειλικρινά δεν έχω συναντήσει έναν εργάτη. Μερικές φορές βλέπω έναν άνθρωπο εκεί να κάθεται», σημείωσε.

«Είναι πολύ λογικό να καθυστερήσει να παραδοθεί και θα ζητήσετε νέες παρατάσεις και ούτω κάθε εξής. Και το έργο μένει στη μέση, με χώματα, με περιφράξεις. Εδώ λέτε πως θα διώξετε την περίφραξη από την πλατεία Ελευθερίας και δημιουργούμε νέες περιφράξεις διπλά σε ένα πολύ αξιόλογο μνημείο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Γάκης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ορφανός από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» εμφανίστηκε ανικανοποίητος από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η διοίκηση.

«Τα συνεχιζόμενα έργα δεν προχωρούν. Αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται με τις παρατάσεις. Είναι φανερό ότι πολλά μπορούν να γίνουν, το θέμα είναι πόσα θέλουμε να γίνουν, πως τα οργανώνουμε και εάν έχουμε την προδιάθεση να συγκρουστούμε με τους εαυτούς μας. Είναι χαρά ο δήμαρχος να μιλάει με τον πρωθυπουργό, να εγκρίνονται έργα, θα ήταν μεγαλύτερη χαρά να πραγματοποιούνται τα έργα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός.

«Δημοτική αρχή του ελάχιστου» χαρακτήρισε τη διοίκηση ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης από την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη». Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη συνάντηση με του κ. Ζέρβα με τον πρωθυπουργό, «το πρώτο μισό της δημοτικής αρχής είναι απογοητευτικό για το είδος των παρεμβάσεων, την ποιότητα και την ποσότητα». «Όταν δεν υπάρχουν στοιχεία αριθμητικά, χρονοδιαγράμματα, είναι απλώς ευχές, που δεν συνιστούν πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Κουράκης.