Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΥΡΑ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: «ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ»

Για απουσία προγραμματισμού και σχεδίου μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την επέλαση της Μήδειας έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ

Για ανεπαρκείς πράξεις της κυβέρνησης και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τη διαχείρηση της κακοκαιρίας κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει την απουσία προγραμματισμού και  σχεδίου μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την επέλαση της Μήδειας ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στα λόγια η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη. Στην πράξη, όμως, χρεωκόπησε. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες». Μάλιστα, συμπληρώνει πως «ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους» και προσθέτει αιχμηρά πως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι «πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, επικρίνει αυστηρά τις ενέργειές της κυβέρνησης  σημειώνοντας πως «έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους. 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα, κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες (!) και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δένδρα. Πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα, αφού γνώριζαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια των μηχανισμών τους. Του συστήματος που δεν έχουν ακόμη -μετά από πολλούς μήνες- συγκροτήσει».

Τέλος, συγχαίρει το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, ωστόσο επισημαίνει την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ