Skip to main content

Πυρά από ΚΚΕ για τον θάνατο του εργαζόμενου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Για έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας κάνει λόγο σχετική ανακοίνωση μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του λιμενεργάτη.

«Ένα ακόμα θύμα στον βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θρηνεί η εργατική τάξη» όπως επισημαίνει η ΚΟ Μεταφορών της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφορικά με τον θάνατο του 59χρονου λιμενεργάτη που κατέληξε σήμερα ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Οι τυμπανοκρουσίες για τις εξαγορές, τις επενδύσεις και την «αναβάθμιση» του λιμανιού της πόλης που περνάνε μέσα από τον στόχο για την μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γίνονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

Η ΚΟ Μεταφορών της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 59χρονου εργαζόμενου που κατέληξε μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του εν ώρα εργασίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί ένα ακόμα θύμα στον βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι τυμπανοκρουσίες για τις εξαγορές, τις επενδύσεις και την «αναβάθμιση» του λιμανιού της πόλης που περνάνε μέσα από τον στόχο για την μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γίνονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Πολύ σοβαρές ευθύνες, μαζί με την εργοδοσία, έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ που με τον νόμο – έκτρωμα που ψήφισε την Πέμπτη επιβάλλει ατελείωτες ώρες δουλειάς και δίνει συντριπτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης των απαραίτητων μέτρων.

Μόνο οι εργαζόμενοι με την κοινή τους πάλη, μέσα από τα σωματεία τους, διεκδικώντας άμεσα από τους υπεύθυνους φορείς την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μπορούν να μετατρέψουν την ευχή «να είναι ο τελευταίος νεκρός» σε πραγματικότητα.