Skip to main content

Πυρά από ΚΚΕ σε Ζορπίδη για τη συνάντηση με στελέχη της Χρυσής Αυγής

Το κόμμα τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της οργάνωσης δεν «καλούνται παντού» από οργανώσεις εργαζόμενων και άλλες ομάδες καθώς δεν τους παραχωρούνται χώροι

Ως απαράδεκτο χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

«Είναι προκλητικό επίσης για τους χιλιάδες επαγγελματίες που εκπροσωπεί να επικαλείται τους «τύπους» για δικαιολογία (δείτε εδώ). Να του θυμίσουμε ότι δεν «καλούνται παντού» οι εκπρόσωποι της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αντίθετα δεν γίνονται δεκτοί από εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και άλλες μαζικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, δεν τους παραχωρούνται χώροι από δημοτικές αρχές με κομμουνιστές δημάρχους», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το στόχαστρο του ΚΚΕ δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που εξέδωσε επίσης ανακοίνωση διαμαρτυρίας (δείτε εδώ)για τη συνάντηση καθώς όπως λέει «πάει πολύ να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την παραπάνω συνάντηση και να απορεί πώς είναι δυνατόν ο κ. Ζορπίδης να συναντιέται με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ξεχνούν ότι οι ίδιοι συγκυβερνούσαν μέχρι πρότινος με ακροδεξιούς; Ξεχνούν ότι στελέχη τους χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής τους και υπουργός βραβεύτηκε πρόσφατα από τον γνωστό για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο μητροπολίτη Αμβρόσιο; Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι στελέχη τους συνυπάρχουν σε ψηφοδέλτια σε Δήμους και Περιφέρειες με ακροδεξιούς και ενώ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει μεταξύ άλλων.