Skip to main content

Πυρά από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε ΣΥΡΙΖΑ για τις απειλές του Ρουβίκωνα

Με ιδιαίτερα σκληρή κριτική απαντούν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής στο περιστατικό απειλής ηγετικού στελέχους τους Ρουβίκωνα.

Για ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία του Ρουβίκωνα και διάχυτη ανομία κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις αναρτήσεις στελέχους του Ρουβίκωνα κατά δικαστών για το θέμα της άδειας του τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις απειλές κατά της ζωής δικαστών, τονίζοντας ότι συνιστούν «πρωτοφανή επιβουλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση».

Σχολιάζει πως «η  ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία του Ρουβίκωνα και στη διάχυτη ανομία έχει πλέον οδηγήσει σε αμφισβήτηση της υπόστασης του κράτους δικαίου και των βασικών του αξιών, όπως είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και καταλήγει.

«Έστω για τους ελάχιστους μήνες που της απομένουν, η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει επιτέλους τη συνταγματική της υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και τους Θεσμούς».

ΚΙΝΑΛ: Θα έχουν ποινικές ευθύνες για τις παραλείψεις τους

Για συστηματική ανοχή και προστασία του Ρουβίκωνα κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του με αφορμή ανάρτηση ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας, στην οποία εξαπολύονται απειλές κατά δικαστικών με αφορμή την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Οι απειλές κατά της ζωής δικαστικών λειτουργών από ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα για την άδεια του τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα και η προαναγγελία κύκλου αίματος αν οι δικαστικοί δεν «συμμορφωθούν» με αυτές είναι η φυσική συνέχεια της προστασίας που συστηματικά τους παρέχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων» αναφέρει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος και συνεχίζει:

«Ενημερώνουμε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ότι ο Ρουβίκωνας και τα μέλη του είναι γνωστής διεύθυνσης και διατηρούν με την ανοχή τους κατάληψη στα Εξάρχεια. Τους καλούμε να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και να ασκήσουν τα καθήκοντα τους απέναντι στα εγκληματικά παρακρατικά στοιχεία».

Όπως επισημαίνει σε διαφορετική περίπτωση, πέραν της πολιτικής ευθύνης θα έχουν ποινικές ευθύνες για τις πράξεις και παραλείψεις τους.