Skip to main content

Πυρά Γάκη κατά Ζέρβα μετά την ανεξαρτητοποίηση Αρβανίτη

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» κάνει λόγο για διασπαστικές "πρωτοβουλίες" του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού του συμβούλου Λευτέρη Αρβανίτη.

Διαβάστε: Δ. Θεσσαλονίκης - Ανεξαρτητοποίηση Αρβανίτη από την παράταξη του Γάκη

Ο κ. Γάκης σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος δέχθηκε πιέσεις για τη λήψη της απόφασής του. Ο επικεφαλής της παράταξης κατηγορεί τον δήμαρχο πως «επιλέγει για πολλοστή φορά να πολιτεύεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, γκρεμίζοντας γέφυρες συνεργασίας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις».

Κάνει μάλιστα λόγο για διασπαστικές "πρωτοβουλίες" του Δημάρχου και για γνωστές τακτικές για την αποκόμιση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλη Γάκη:

"Η απόφαση του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου Λευτέρη Αρβανίτη να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη μας "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" είναι σεβαστή. Άλλωστε είναι γνωστό το ήθος του και ποια είναι η "μεγάλη του αγάπη", που τον οδήγησε να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης μας”. Η Θεσσαλονίκη, αν και μεγάλη πόλη, οι ψίθυροι που έφταναν στα αυτιάμας που εδώ και καιρό, τελευταία έγιναν "θόρυβος".

Γνωρίζουμε τις πιέσεις που δέχθηκε για τη λήψη της απόφασής του... Σε μια περίοδο στην οποία η Θεσσαλονίκη βιώνει λόγω της πανδημίας μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη νεότερη ιστορία της, όπου δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται συνδημότες δοκιμάζονται οικονομικά και ο φόβος έχει σκεπάσει την πόλη, ο Δήμαρχος της πόλης βρίσκει χρόνο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές τακτικές του, για την αποκόμιση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους.

Αντί να επικεντρωθεί στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης και με πνεύμα ενωτικό να επιδιώκει τη συνδρομή όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιλέγει για πολλοστή φορά να πολιτεύεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, γκρεμίζοντας γέφυρες συνεργασίας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Είναι δε απορίας άξιον, με όλα όσα γίνονται γύρω μας, που βρίσκει τη διάθεση να ασχοληθεί με τόσο άκαιρα ζητήματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Διοίκησης του Δήμου επιβεβαιώνουν τον τρόπο αντίληψης που έχει για την κρισιμότητα της κατάστασης. Όμως, όπως κατ' επανάληψη έχουμε δηλώσει, τα μέλη της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την εξουσία αλλά να φανούμε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι σε όλους τους Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητα από το εάν στήριξαν ή όχι την πρότασή μας.

Έτσι, λοιπόν, δεν θα παρασυρθούμε από τις διασπαστικές "πρωτοβουλίες" του Δημάρχου και έχοντας αίσθημα υψηλής ευθύνης έναντι των πολιτών και της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας σε όλες τις παρατάξεις του ΔημοτικούΣυμβουλίου, χαράζοντας μέσα από τη σύνθεση ιδεών και προτάσεωντην ουσιαστική συμβολή όλων μας για την υπέρβαση της κρίσης. Η πόλη μας πολιορκείται, δέχεται ασύμμετρες απειλές και όλοι οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτώνμας και της ιστορίας της. Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώναγια τη ζωή, την οικονομική επιβίωση και την κοινωνική συνοχή".