Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
x

ΠΥΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη διαμηνύει ότι θα προσφύγει νομικά, προκειμένου να ακυρωθεί η διαδικασία που εκκίνησε η ΠΚΜ.

Αιχμές κατά της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφήνει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ).

Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παραβίαση των προβλεπόμενων διαδικασιών από πλευρά της ΠΚΜ, μετά τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) ανατολικού τομέα Π.Κ.Μ. στην οποία εντάσσεται και η 1η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) Ανατολικού Τομέα ΠΕ Θεσ/νίκης.

«Την έντονη αντίθεση τους εξέφρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάζαρος Τόσκας και Αθανάσιος Χειμώνας  που αποχώρησαν καταγγέλοντας τη διαδικασία και προειδοποιώντας ότι η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά"  θα προσφύγει και δικαστικά για να ακυρωθεί η διαδικασία.  

Επισημαίνουμε πως εφόσον η μονάδα είναι χωροθετημένη στη Θεσσαλονίκη και οι συνέπειες του έργου αφορούν στους κατοίκους της και στον περιβάλλοντα χώρο, αρμόδια για να εξετάσει το θέμα είναι η  Μητροπολιτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης και όχι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά».

«Λίγες ημέρες πριν ορκιστούν οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι και η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας,  εγκρίθηκε  μέσω... παράκαμψης γνωμοδότηση για μονάδα αποβλήτων ανατολικού τομέα.  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρακάμπτοντας διαδικασίες και τυπικές φόρμες, προσπάθησε με επιμονή να γνωμοδοτήσει υπέρ της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων παρά το γεγονός πως μία σειρά τεχνικών δεδομένων καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα για την σπουδή και την βιασύνη της Περιφέρειας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία» δήλωσε ο κ. Γιαννούλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ