Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΥΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ

Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό, τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης

«Μακεδονάρχη και υπερυπουργό» χαρακτηρίζει δηκτικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

«Ο κύριος Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου», υποστηρίζει ο κ. Γιαννούλης και προσθέτει:

«Τον καλώ προσωπικά να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα».

«Προφανώς», συνεχίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, «το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες έκλογες για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Και συμπληρώνει: «Σε ό,τι αφορά τους κομπασμούς για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η απάντηση είναι εξίσου σαφής: Χρησιμοποιεί ένα εύκολο αφήγημα χωρίς αντίλογο και στην ουσία οικειοποιείται χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πρωτοβουλίες και δράσεις είτε της κεντρικής κυβέρνησης, είτε της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τα σε μία εύκολη επικοινωνιακή διαδρομή, θεωρώντας ότι μπορεί να βάζει την επικοινωνιακή του σφραγίδα πάνω σε όλα και πάνω στον κόπο άλλων. Και αυτό θα φανεί μέσα από τις προεκλογικές δράσεις, όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα φανεί σε απευθείας διαλόγους που ελπίζουμε να προσέλθει ο κ. Τζιτζικώστας».

«Ένα είναι το πλέον ασφαλές συμπέρασμα: ότι η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, φωτογραφία και εύκολος εντυπωσιασμός, αλλά έχει ουσία, σχέδιο, προσπάθεια, όραμα και αποτελεσματικότητα», καταλήγει ο κ. Γιαννούλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ