Skip to main content

Πυρά Οικονόμου κατά Τσίπρα για την πρόταση για είσοδο με rapid και σε εκκλησίες

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε ότι όταν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων συνομιλεί με τον καθρέφτη του

«Από τη δήλωση του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης αφορά τους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και επισημαίνει:

«Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες. Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας, τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων. Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πώς ακριβώς το εννοεί;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει επίσης πως «καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς ”όχι”, κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές» και προσθέτει:

«Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα».