Skip to main content

Βολές Καλαφάτη κατά Μπουτάρη για το τελεφερίκ: Φτάνει με τα οράματα...

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το σχέδιο εγκατάστασης και λειτουργίας τελεφερίκ στην πόλη.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το σχέδιο εγκατάστασης και λειτουργίας τελεφερίκ στην πόλη.

Μετά τον προσωρινό πάγο που είχε βάλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για την υλοποίησή του, το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε η παράδοση του «Α΄ Σταδίου της παρεχόμενης υπηρεσίας που αφορά την Εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

«Εάν θα γίνει ή όχι είναι στα ευρύτερα οράματα της διοίκησης» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης κατά την ομιλία του, σημειώνοντας πως θα εξαρτηθεί και από τις μελέτες που θα δείξουν πόσο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και τον τουρισμό.  «Το τελεφερίκ θα γίνει και θα δώσει άλλη ζωντάνια» σημείωσε.

«Μιλάμε για ένα έργο που είναι στον αέρα» τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. «Έχουμε άλλο ένα δείγμα της προχειρότητας με βάση την οποία λειτουργεί η διοίκηση Μπουτάρη.  Φτάνει με τα οράματα λύστε και κανένα πρόβλημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλαφάτης άρχισε την τοποθέτησή του για την έγκριση παραδοτέων α’ σταδίου της παρεχόμενης υπηρεσίας που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ, με έναν στίχο γνωστού τραγουδιού. «Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει ό,τι γυρίζει σταματά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

«Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να… τερματίσει, σε άλλη μία ανερμάτιστη πολιτική του δήμου. Θυμάμαι σαν τώρα το πρωτοσέλιδο, που κάποιος, αν δεν ήξερε την πραγματικότητα, θα πίστευε ότι σε λίγο καιρό θα υπήρχε τελεφερίκ στην πόλη», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, «το θέμα ήρθε, πήγε, έφυγε, ξαναγύρισε. Κι ακόμη δεν καταλάβαμε τι θα εξυπηρετεί, αν υπάρχουν υποδομές για να το στηρίξουν».

Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς το δημοτικό συμβούλιο καλείται να πληρώσει ένα έργο το οποίο «ο ίδιος ο δήμαρχος το απαξίωσε. Ένα έργο που ήταν ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης, ο ίδιος ο δήμαρχος ουσιαστικά το ‘χει απορρίψει! Και τώρα ερχόμαστε να κάνουμε τι; Να πληρώσουμε μια μελέτη για ένα έργο που έχει εγκαταλείψει η διοίκηση και τώρα το επαναφέρει; Αυτός είναι ο απόλυτος τραγέλαφος».