Skip to main content

Πυρά Καλφακάκου: Κατηγόρησε για διχασμό τον Καλαφάτη

Την επόμενη φορά θα έρθω ντυμένη γοργόνα η αδερφή του Μ. Αλέξανδρου, μπας και αποδείξω ότι αγαπάω την πατρίδα μου, σχολίασε η κ. Καλφακάκου.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η κ. Καλφακάκου κατηγόρησε τον κ. Καλαφάτη για καινούργιο διχασμό, αν και τον θεωρούσε ως τον πιο ήπιο πολιτικό του κόμματός του.

«Με τρομάξατε άρχισα να φοβάμαι, για καινούργιο διχασμό τον οποίο προκαλείτε εσείς που σας θεωρούσα για τον πιο ήπιους και πιο κεντροδεξιούς του κόμματός σας», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης».

«Μην μπερδεύεστε, κοιτάξτε τα δικά σας ιδεολογήματα», απάντησε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Με κατηγορείτε για εθνικισμό, σοβαρά μιλάτε τώρα, όταν επιχειρηματολόγησα συγκεκριμένα. Εγώ αγαπάω την πατρίδα μου και παλεύω γι΄αυτή».

«Την επόμενη φορά θα έρθω ντυμένη γοργόνα η αδερφή του Μ. Αλέξανδρου, μπας και αποδείξω ότι αγαπάω την πατρίδα μου», σχολίασε από την πλευρά της η κ. Καλφακάκου, σημειώνοντας πως «δεν επιτρέπει σε κανέναν για το πόσο αγαπάνε την πατρίδα, επειδή έχει διαφορετική άποψη». «Αυτό είναι πιο επικίνδυνο από τον εθνικισμό. Ένας λόγος εθνικιστικός και διχαστικός δεν βοηθάει ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε τα συμφέροντα της χώρας», σημείωσε η κ. Καλφακάκου.

Κατά την τοποθέτησή της η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» επανέλαβε, αναφερόμενη στα συλλαλητήρια και στη σημερινή συγκέντρωση, ότι δεν ήταν τόσο μεγαλειώδη και εντυπωσιακά.  «Τον τόνο τον έδωσε η ακροδεξιά, δεν λέω ότι δεν πήγαν βέβαια απλοί πολίτες ή που έχουν κάποια ευαισθησία», τόνισε.