Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η κριτική της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης - Οι αναφορές για τις μετακινήσεις υπαλλήλων και τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Οι μετακινήσεις υπαλλήλων και οι ενέργειες του δήμου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για πολλές μετακινήσεις υπαλλήλων έκανε λόγο ο Βασίλης Γάκης από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», σημειώνοντας ότι «είναι στην ευχέρεια της διοίκησης να κρίνει που πρέπει να μετακινηθεί κάποιος», αλλά, όπως σημείωσε πρέπει «να υπάρχουν κριτήρια αντικειμενικά». «Βλέπουμε πολλές μετακινήσεις και στελεχών συνδικαλιστών», σημείωσε, αναφερόμενος στην υπόθεση της μετακίνησης του γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Κωνσταντίνος Φουντούκη.  

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ορφανός από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» αναφέρθηκε σε προσλήψεις στον δήμο κάνοντας λόγο για τοποθετήσεις παιδιών συνδικαλιστών και αντιδημάρχων. Για το θέμα της κακοκαιρίας ο κ. Ορφανός τόνισε πως «η Μήδεια πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και δεν ακούμπησε». Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε επίσης προεκλογικό τον λόγο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως έγιναν ελάχιστα βήματα όσο βρίσκεται στο «τιμόνι» του δήμου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή τα επεισόδια στο χώρο του ΑΠΘ είπε πως περίμενε από τον δήμαρχο «να πρωτοστατεί μαζί με τους φοιτητές και όχι να μην επιτρέπει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο».  Για την κακοκαιρία υπογράμμισε πως οι υπάλληλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ωστόσο η διοίκηση δεν φρόντισε για την προστασία των αστέγων, αναφερόμενη στην έκτακτη δομή που στήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Δημιουργήσατε εστία υπερμετάδοσης», όπου «δεν υπήρχε καν θέρμανση», είπε η κ. Νοτοπούλου.

Ο Σπύρος Βούγιας εκ μέρους της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκη» αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε η παράταξη του να ακυρωθούν αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τις οποίες παραχωρήθηκαν δωρεάν θέσεις στάθμευσης. «Θα είμαστε εκεί για να σταματάμε αλαζονικές και αυθαίρετες συμπεριφορές για το συμβούλιο και τις επιτροπές» είπε ο κ.Βούγιας. Αναφέρθηκε επίσης στον ποδηλατόδρομο της Κ. Καραμανλής εκφράζοντας την άποψη ότι η πιλοτική εφαρμογή του «απέτυχε στην πράξη».

Για τα επεισόδια του ΑΠΘ και στις προσαγωγές των φοιτητών μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λέγοντας πως «το πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύει από τα παιδιά αλλά από τις κυβερνήσεις αλλά και τους δήμους». Φώναξε «ντροπή σας» σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αιτηθεί ο δήμος στην αστυνομία τη μη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις.

Ο Κώστας Ξενόπουλος από την παράταξη «Πόλη Ανάποδα» δήλωσε ότι «είναι κρίμα για το Δ.Σ. και την αρχή να δείχνει ότι απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την κοινωνία της πόλης και κυρίως από το κομμάτι της κοινωνίας που διεκδικεί καλύτερες σπουδές και ανοιχτές σχολές».

Ο Γιώργος Ρακκάς, επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» για τα πανεπιστήμια διατύπωσε το εξής ερώτημα: «περιποιούν τιμή οι εικόνες της υπέρμετρης αστυνομικής βίας και καταστολής» που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πρότεινε, παράλληλα, νέες μορφές κινητοποιήσεων για τους φοιτητές, διότι οι υφιστάμενες έχουν κάνει τον «κύκλο» τους. 

Στα επεισόδια στο ΑΠΘ αναφέρθηκε και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» σημειώνοντας πως «θα μπορούσε να υπάρχει ένα σώμα για τη φύλαξη του πανεπιστημίου αλλά όχι μια δύναμη με κατασταλτικές ιδιότητες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ