Skip to main content

Πυρά κατά Τσερμενίδη για τη συνάντηση με Χρυσή Αυγή

Τη συνάντηση του προέδρου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής καταδικάζει το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και η ΚΕΕΡΦΑ

Καταδικάζουν το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και η ΚΕΕΡΦΑ την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη με κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, «με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ νομιμοποιεί την εγκληματική δράση των υπόδικων φασιστών - δολοφόνων της ΧΑ, και τους δίνει χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό, φασιστικό τους δηλητήριο». «Δεν ξεγελούν κανέναν με το δήθεν ενδιαφέρον τους "για τα προβλήματα του Οργανισμού», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να καταδικάσουν μαζικά «την πολύμορφη στήριξη και κάλυψη που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή».

Από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι «νόμιμο πολιτικό κόμμα», είναι μια εγκληματική οργάνωση που έχει δολοφονήσει μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές».  

«Η συνάντηση του προέδρου ενός σωματείου με αυτή τη συμμορία αποτελεί πρόκληση και απαράδεκτο προβοκάρισμα των ίδιων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που παλεύουν να κερδίσουν την κοινωνία στο πλευρό τους για τον αγώνα που δίνουν. Όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το άνοιγμα του αγώνα τους στην κοινωνία, αλλά τον απομονώνει από την τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας και δίνουν λαβή στις συκοφαντίες της κυβέρνησης» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν αυτήν την «πρωτοβουλία» του Τσερμενίδη, που έρχεται σε συνέχεια των παλιότερων ρατσιστικών δηλώσεών του ενάντια στους Εβραίους.