Skip to main content

Πυρά Κουράκη-Αβραμόπουλου σε Μπουτάρη για τους διαγωνισμούς

Στη στάση που κράτησαν για το θέμα των διαγωνισμών στην Καθαριότητα αναφέρθηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας

Στη στάση που κράτησαν για το θέμα των διαγωνισμών στην Καθαριότητα αναφέρθηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κυριάρχησε το θέμα της παραπομπής των πέντε υπαλλήλων.

«Ο δήμαρχος ή δεν ξέρει ή σκόπιμα παραποιεί το θέμα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του στο θέμα της επίσκεψή του με τους άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους στην εταιρεία που κέρδισε τους διαγωνισμούς. «Εμείς ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τότε κάναμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, κάνοντας λόγο για «πανηγυρική δικαίωση».

Όπως σημείωσε κατά την παρέμβασή του, «η σημαία της Πρωτοβουλίας γίνεται κουρελόχαρτο, σε ένα τομέα (της Καθαριότητας) στον οποίο δεν πάμε και πολύ καλά». Επανέλαβε ότι «αυτή η υπόθεση θα τους συνοδεύει έως τις εκλογές».

«Γίνεται συστηματική προσπάθεια να καταστραφεί η Πρωτοβουλία. Η Πρωτοβουλία δεν ανήκει σε κανέναν. Μόνο σε αυτούς που μας ψήφισαν», δήλωσε ο Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας πως σε αυτό τον τόπο όσοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, δεν παραιτείται. κάλεσε τον δήμαρχο να σκεφτεί τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης και να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην επιστολή που είχε στείλει στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τότε, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφραζε τις ανησυχίες του για τα προβλήματα που παρουσιάζονταν στις αναθέσεις προμηθειών και έργων στον τομέα της καθαριότητας. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπενθύμισε παράλληλα και τις αναφορές του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, όπου καλούσε να γίνει έρευνα αγοράς, πριν προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια διαφόρων ανταλλακτικών.

«Εύχομαι η εξέλιξη αυτή να μην είναι η κορυφή του παγόβουνου», σημείωσε.

Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να παρουσιαστεί η πραγματική εικόνα στην Καθαριότητα. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους συναδέρφους του στην Πρωτοβουλία ανέφερε: «Δεν οφείλει να κάνει κανείς πως δεν καταλαβαίνει. Ούτε να οχυρώνεται επιτιθέμενες σε όσους ασκούν κριτική και θέτουν ερωτήματα», σημείωσε.