Skip to main content

Πυρά Κουράκη κατά Δ. Θεσσαλονίκης για τη βίλα Πετρίδη και το Κέντρο Πολιτισμού

Η απόφαση της εγκατάλειψης του κτηρίου συνιστά ομολογία πλήρους αποτυχίας του Κέντρου Πολιτισμού και της διοίκησης του δήμου, αναφέρει ο κ. Κουράκης

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκη ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης μετά την απόφαση κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο να εγκαταλειφθεί το διατηρητέο κτήριο της Αναγεννήσεως  από το Κέντρο Πολιτισμού.

Ο κ. Κουράκης σε ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για αδιαφορία και προχειρότητα. «Το κτήριο-κόσμημα στην υποβαθμισμένη δυτική είσοδο της πόλης απέναντι από τα δικαστήρια, είχε παραχωρηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου και του αύλειου χώρου (2011-2014), με χρηματοδότηση του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου. Πρόσφατα λειτούργησε και σαν εξεταστήριο για δωρεάν τεστ κορωνοιού, που σύμφωνα με δημοσιεύματα μεταφέρεται στους χωρους της ΔΕΘ από τη Δευτέρα 29.03. 2021.

»Η απόφαση της εγκατάλειψης του κτηρίου ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της παραχώρησης, συνιστά ομολογία πλήρους αποτυχίας του Κέντρου και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περιόδου για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, διαδικτυακές η με φυσική παρουσία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.