Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυρά Νοτοπούλου κατά δήμου για τα kibo στο 90ό δημοτικό σχολείο

Η Κατερίνα Νοτοπούλου καταγγέλλει πως εν μέσω πανδημίας «ο δήμος αναστάτωσε για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».

Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση kibo στην αυλή του 90ού δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης εξαπολύει η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει, «σε συνθήκες πανδημίας ο δήμος αναστάτωσε -για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά- γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 90ου Δημοτικού Σχολείου με την τοποθέτηση Kibo στην αυλή του σχολείου για στέγαση μαθητών προσχολικής αγωγής».

Παράλληλα καταγγέλλει πως «σε ένα σχολείο, ήδη επιβαρυμένο από μεγάλο αριθμό μαθητών, ο δήμος με εγκληματική αδιαφορία, προχωρά σε μία ενέργεια, η οποία θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου».

Στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Νοτοπούλου ζητά να βρεθεί μόνιμη και ασφαλής λύση για τους μικρούς μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:

«Η διοίκηση του δήμου αιφνιδιάζει με ενέργειες που μόνον προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού και αδιαφορία για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων φανερώνουν.

Στο μέσον της σχολικής χρονιάς και σε συνθήκες πανδημίας ο δήμος αναστάτωσε- για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά- γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 90ου Δημοτικού Σχολείου με την τοποθέτηση Kibo στην αυλή του σχολείου για στέγαση μαθητών προσχολικής αγωγής.

Το θέμα μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, θεωρήθηκε ότι είχε λήξει. Η παράταξη μας Θεσσαλονίκη Μαζί είχε παρέμβει δυναμικά στο πλευρό των γονέων. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμοδίους εμφανίστηκε στον διευθυντή του σχολείου εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας και ενημέρωσε πως θα τοποθετηθούν στην αυλή δύο kibo που θα στεγάσουν επιπλέον μαθητές προσχολικής αγωγής.

Σε ένα σχολείο, ήδη επιβαρυμένο από μεγάλο αριθμό μαθητών, ο δήμος με εγκληματική αδιαφορία, προχωρά σε μία ενέργεια, η οποία θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου και ταυτόχρονα θετει σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία των μαθητών οι οποίοι, λόγω συνωστισμού. Η δημοτική αρχή δείχνει περιφρόνηση προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με την γνωστή της πλέον μέθοδο του αιφνιδιασμού.

Ζητούμε να σταματήσουν κάθε σχεδιασμό για εργασίες στον χώρο του σχολείου και να βρεθεί μόνιμη και ασφαλής λύση για τους μικρούς μαθητές».